• 1
    nba'de salary caplerin ciddi bir miktarda arttırılmasıyla aradaki fark günden güne iyice açılacaktır. hatta kapanması veya azalması imkansız hale geldi diyebiliriz. şöyle ki:
    önceden nba'in özellikle düşük maaşlı oyuncuları euroleague'e sık sık transfer olmaya başlamıştı. ayrıca daha çok maaş alıyorlardı. avrupa cazip geliyordu son senelerde.
    bundan sonra ise nba'in en düşük maaşlı oyuncuları bile euroleague takımından kazanacağı paranın 2 katından fazlasını falan kazanıyor olacak nba'de. haliyle nba'den euroleague'e göç ciddi şekilde azalacak.

    ayrıca euroleague yıldızlarının nba'e gitme oranı çok artacak. çünkü:
    1- hem avrupa'da kazandıklarının çok çok fazlasını kazanacaklar.
    2- hem nba avrupa pazarına çok daha önem vermeye başladı. birkaç tutucu takım dışında hepsi geniş çaplı avrupa taraması yapıyor. hem oyuncu sayısı hem roller git gide artıyor.
    3- hem de daha popüler bir lige gitmiş olacaklar.

    nba'den avrupa'ya göç çok azalırken avrupa'dan nba'e göç çok artacak. avrupa takımlarının yıldızlarını ellerinde tutması çok zorlaştı. bu yüzden hem nba'den adam almak zorlaşınca hem de kendi yıldızlarını kaybedince euroleague seviyesi ve doğal olarak izlenilirliği, kalitesi düşecek.
    buna karşı euroleague önlem alacak mı? pek sanmıyorum ama göreceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın