• 12658
    maalesef modern futbolun gerekliliklerini karşılayamayan takımımız. futbol değişiyor futbola dair herşey de öyle ama galatasarayımız hâlâ 90'ların zihniyeti ile yönetiliyor. bu alaturka yönetim tarzı ise doğrudan saha içine de etki ediyor. ben burada taktik formasyonlardan ziyade oyuncu rollerini ve takımımızın neden değişen futboldan uzak oluşunu analiz edeceğim. avrupada başarılı olan takımlara bakınca gözümüze şunlar çarpıyor;

    modern kanat bekler: bek futbolcuları'nın asli görevi hücumda pas istasyonu olup önlerindeki kanat forveti desteklemek lakin çoğu takım bunun ötesine geçiyor. mesela barcelona'da dani alves bazen oyun kurucuların boşalttığı alana yerleşip pas trafini sağlıyor. chelsea'de ivanoviç stoperlerin ve orta saha'nın açıklarını kapatıp liderlik görevini üstleniyor. bizde ise isabetli pas attığında şaşırdığımız sabri ve maalesef hala yeterli olmayan alex telles var.

    asker orta saha:asker'den kastım takımdaki high profile futbolcuların açığını kapatan verimli futbolcular. buna en güzel örnek busquets. bu tip futbolcular takımın alan parselizasyonunda aslı görevi üstlenirken bir yandan da forvet dahil herkesin yükünü hafifletir. bizde ilk 2 sezon melo bu görevi hakkı ile yerine getirse de temposunun düşüşü ve sakatlıklar onun belini büktü. takım, hücum futbolcularının yükünü taşıyamıyor ve bu orta sahamızın çabuk geçilmesine yol açıyor. yediğimiz gollerin esas sorumlusu orta saha futbolcuları stoper değil.

    istikrar eksikliği: takımımızda sneijder ve muslera hariç hiçbir futbolcu güven vermiyor ve istikrarlı bir çizgileri yok. burak bazen 3 gol atıyor bazen ise saç baş yolduruyor. yasin ise bizi gururlandırsa da ona güvenip 3 kulvarda mücadele edilebilir mi? buna net bir cevap veremeyiz. yaşlanan ve ciddi bir konsantrasyon eksikliği çeken meloya güvenebilir miyiz? ciddi pozisyon hataları yapan chedjou defansı toparlayabilir mi? bu soruların hiçbirisine evet cevabı veremiyoruz.

    velhasıl bu sezon bizim için yakın tarihin en uzun sezonlarından birisi olacak. umarım bu zorlu süreci en az kayıp ile atlatırız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın