resim
Felipe Melo de Carvalho
Takım:Fluminense
Mevki:Stoper
Yaş:41
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 9260
    kampa geç katılması anormal olmayan oyuncudur.
    ancak bazı yorumları gördükçe şok oluyorum... kendisinin dünyanın ilk üç dört ön liberosundan olduğunu iddia edenler mesela; arkadaşlar, açın geçen sezon* yediğimiz gollere ve verdiğimiz pozisyonlara bir bakın, özellikle de şampiyonlar ligindekilere, göreceksiniz, çoğu melo'nun pozisyon ya da hamle hatasından kaynaklanıyor.

    bu demek değil ki melo kötü bir oyuncu. hayır, çok kaliteli bir oyuncu ve birçok başarımızda çok büyük emekleri var. ancak felipe melo'dan en fazla bu yıl, o da belki, verim alırız; gelecek sezonlarda büyük düşüş yaşayacak ki daha bu sezondan düşüşü başladı.

    bir de bazı arkadaşlar tutturmuş psikolojik üstünlük diye... iyi, o zaman gheorghe hagi'ye çıkartalım bir lisans salalım sahaya hiç değilse frikiklerde rakip kalecilerin dizlerini titretir. psikolojik üstünlüğün âlâsı. futbolda bu psikolojik meseleleri çok abartmaya gerek yok... derbilerde sertliğiyle rakibi yıldırabilir ya da çeşitli hareketleriyle rakip futbolcuları çileden çıkartabilir, ama bu başarı için yeterli değil. başarı için iyi top oynamak lazım. sneijder iki tane zbam diye sallar, öyle kazanırsın; yoksa melo dil çıkardı diye maç kazanmazsın.

    benim görüşüm, devam etmek istiyorsa bu sezon da devam etmesi melo'nun. çünkü yerine daha kaliteli bir oyuncu almamız pek mümkün gözükmüyor. ama bu sezon boyunca ilgililerin kendisinden daha genç, dinamik bir kaç isim tespit edip hemen transfer çalışmalarına başlamaları ve gelecek yıl artık melo'yla vedalaşıp yerine bu yeni arkadaşı monte etmeleri gerekli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın