• 252
    15/16 sezonuna girmeden bu yapılacak belli ki,

    adı geçen isimler huntelaar, mario gomez.
    niasse'lere, aatıf'lara hiç girmiyorum.

    fakat daha gazetelerde çıkıp da beni mutlu eden bir isme rastlamadım galatasaray'ın ilgilendiği oyuncular arasında. tabi ibrahimovic ve van persie gibi olmayacak hedefleri katmıyorum bu görüşümün içerisine. şimdilerde en güçlü aday huntelaar.

    nasıl golcü? acaip. bir kere mental olarak iyi adamı severim ben.
    ama açık söylemeliyim zaman makinası olsa da keşke huntelaar'ı uefa kupasını kazanmış galatasaray'da ayrılan hakan yerine koysak. jardel değil de bu günkü huntelaar olsa o takımda. müthiş bir transfer olurdu ve belki de hakan şükür'den fazla iş yapardı.

    ancak mevcut galatasaray'da bu tarz adamların başarılı olabileceğine inanmıyorum. çünkü çok temposuz bir takımız. huntelaar'ın arkasında schalke'de iblis gibi bir takım var. adamların en kötü koştukları maç 120 kilometreleri var. tabi bu koşular selçuk inan'ın koşuları gibi ölü koşular da değil. doğru şok presler, kontralarda boş alanlara deparlar falan. o takım içerisinde aradığı ortamı bulabilen huntelaar bana göre elverişsiz ortama düşmüş piranha gibi olur süper lig'de. maç boyu ayağına 3-4 top gelir. bu adamı ne kenar ortalarla, ne de set hücumlarında doğru paslarla olması gerektiği gibi besleyemeyiz biz.

    o nedenle yönelmemiz gereken isim misal bir damiao. getirebilirsen türkiye'ye ve tutarsa elinde 30 milyon eu'luk forvetin olur. tutmazsa umut bulut'tan kötü olmaz. ya da yaşı gelmiş olsa da oyun stili itibarıyla fernando torres. hem van persie gibi ulaşmamız neredeyse imkansız bir forvet değil, hem van persie gibi sahada galatasaray'ın ihtiyacı olan her şeyi yapabilecek bir forvet.

    tabi mevzuyu isme indirgemek istemiyorum. elinde scout ekibi var cüneyt tanman'ın. sürekli menejerlerden gelen haberler var. demek istediğim şey doğru isimlerin tarzı ile ilgili. galatasaray'ın forveti yaş ortalaması 30'a dayanmış ilk 11'imize uç bölgede tempo katmaya mecbur. bunu yapan adam bulamayacaksak kimseyi almayalım daha iyi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın