• 9118
    hahahaha...

    bu entry'i okuyan arkadaşım. bana mesaj at lütfen. benden ne farkın var?

    hadi bir bakalım arkadaşım... ne dersin?
    benim bir nickim var. ve seninde bir nickin var.
    ben 20 entry yazdım çaylaklık dönemimde. ne tesadüftür ki sen de 20 entry yazdın.
    ben para vermeden üye olduğum bir platformda bana verilen özgürlük ile yazılar yazıyorum. bir ortak nokta yakaladık galiba arkadaşım.
    uymam gereken kurallar var benim. galiba senin de.
    bir galatasaray taraftarıyım. bunu okuyorsan sen de öylesindir arkadaşım. ne çok ortak noktamız var, değil mi.

    bir sürü ortak noktamız var değil mi arkadaşım? peki niye senin fikrin doğru benim yanlış, arkadaşım? fikir atmıyor muyuz ortaya, arkadaşım? peki niye senin fikrin doğru, benim ki yanlış, arkadaşım? seninki değerli, benim ki değersiz, arkadaşım. kim buna karar veren? diğer yazarlar mı? onlar kim ki? sana ve bana benzeyen başka arkadaşlarımız. hangimiz bir birimizden farklıyız ki birimizin düşüncesinin değerini arttırsın? ve daha önemlisi niye hep sen mağdursun, arkadaşım? niye sen her görüşlerin eleştirildiğinde saldırıyorsun insanlara, arkadaşım? kendi fikirlerine özgürlük isterken başka fikirler ve tespitler niye prangada kalsın, arkadaşım?

    ben farklarımızı söyleyeyim, belki bir cevap buluruz beraber.

    sen biz diyorsun, ben ise "ben" diyorum. sen siz diyorsun, ben sen. işin kötüsü bu "biz" de senden olmayan yok. galatasaray'lılar yok. benim fikirlerime, senin fikirlerine katılan çok insan var. (ya da belkide biz onların fikirlerine katılıyoruzdur.) ama unutmayalım arkadaşım... fikirlerime çok karşı olanlar var. hatta bazıları bize gülüyorlar biliyor musun? sana bana diğer arkadaşlarımız. o kadar saçma geliyor fikirlerimiz. bu katılmayanlar, bazı fikirlerimize katılanlar. bu kadar sığ bir şekilde sizler ve bizler olmak zorunda mıyız, arkadaşım? sen, ben, o ve sonunda hepimiz olamaz mıyız?

    senin şiir sevdiğini tahmin ediyorum. konumuzdan alakasız ya da alakalı. bilmiyorum... ama çok sevdiğim bir şiir var arkadaşım. benden sana güzel bir hediye olsun...

    promete

    kalbinde her dakîka şu ulvî tahassürün
    minkâr-ı âteşini duy, dâimâ düşün:
    onlar niçin semâda, niçin ben çukurdayım?
    gülsün neden cihan bana, ben yalnız ağlayım? ...
    yükselmek âsmâna ve gülmek ne tatlı şey!

    ...

    galatasaray'ın ilk ve tek koruyucu başkanı tevfik fikret
App Store'dan indirin Google Play'den alın