• 67
    vizyonun ne olduğu, ne olması gerektiği tartışılır ama bu transfer sezonunda yaptığımız şeyin yani dünyada sınırsız kaynak varken hedeflerimiz bu denli büyükken, hedeflerimize ve rakiplerimize oranla dandik olan ligimizin vasat hatta vasat altı oyuncularıyla, hep de tanıdık muhabbetinin olduğu oyuncularla ilgilenmenin vizyonla uzaktan yakından alakası olmadığı kesin. bakın şeyşu var ya sivas'ta çok beğenilen. bu arkadaş 25 yaşına kadar falan üst liglerde doğru düzgün maça çıkmadı. bir tek sivas'a gelmeden önce son senesinde ortalama bir sezon geçirdi. hele ondan öncesi tam fiyasko. bu arkadaş bile ligde iş yapıyor. bu arkadaşı bırak en üst seviyeye, şampiyonlar liginin orta-kötü takımlarına satabilir misin? hayatta satamazsın. peki gitse iş yapar mı? bence hayatta yapmaz ama bizim ligde iş yapıyor işte. neden bizim ligimize çöp gözüyle bakıyorlar sanıyorsunuz. durun şu türk'lere bi garezlik yapalım da liglerine bombok diyelim diye mi düşünüyorlar sanıyorsunuz? fener gibi herkes bize karşı ama biz süperiz ve haklıyız kafasında mısınız? neden iyi liglerden kimse ilgilenmiyor bizim ligdeki oyuncularla? bakın alıp almamak demiyorum ilgi bile olmuyor. izlemeye gelen olmuyor ya.

    yabancı sınırı yok gibi bir şey. tüm dünyada futbolcu okyanusu var. onu geçtim sırf bonservisi elinde olanlarda bile çok iyi bir oyuncu havuzu var(dı). sırf oradan bile bir takım kurulabilir(di). şu anda bunun için biraz geç ama hala kaliteli oyuncular mevcut.

    bakın bu transfer sezonunun bire bir aynısını daha hatırlıyorum ben. gerets ile yaşadığımız mucizevi şampiyonluğun devamındaki transfer sezonunda da aynı şimdiki gibi. kadro yeterli yeaa şampiyon kadro yeaa dedik. tamam maddi durumumuz da kötüydü şimdiki gibi ama o zaman da saçma sapan paralar harcamıştık. harcadığımız parayla çok daha iyisi yapılabilirdi. şimdi olduğu gibi. hatta son gün inamoto apar topar getirilmişti hatırlayın. ama biz işte o sezon "mucizevi" şampiyon olmuştuk. hasan kabze olayı, denizli olayı falan cidden nadir olacak olaylar. hele hele 6 ay falan maaş alamayan, bir sürü sakatlıkla boğuşan kısıtlı kadronun elinden gelenin belki de fazlasını yapması üzerine gerets'in çok başarılı pragmatist taktik hamleleri bizi şampiyon yapmıştı. bunlar hep kısa vadeli şeyler. uzun vadede tekrarlanması zor. nitekim de öyle oldu takip eden sezon bizim için felaket oldu.

    bu sezonda da bir benzer senaryo gerçekleşiyor. geçen sezon fenerbahçe'nin başında ismail kartal vardı arkadaşlar. beşiktaş'ı da şampiyonlukta rakip olarak görmediğimi defalarca yazmıştım. bu sezon durum farklı. aziz yıldırım 20 yıl sonunda akıllanıp işi diğer branşlarda yaptığı gibi profesyonellere bırakacak gibi gözüküyor. giden oyuncular, gelen oyuncular ilgilenilen oyuncular hiç aziz yıldırım transferleri değil. kjaer alındı. nani, luiz adriano, ospina ile ciddi şekilde ilgileniliyor. büyük ihtimalle bu seviye birçok oyuncuyla imza atılacak ve bunlar ligimizin seviyesinin çok üstünde oyuncular. başlarında da ismail kartal olmayacak. geçen seneye oranla çok daha dişli bir rakip olacak ligde bile. şampiyonlar ligi ise daha da zorlu rakipler.

    geçen seneyi hemen unutmayalım. fener'in kadrosu kötü, durumu kötü, takımda birlik yokken biz yine de çok zorlandık. özellikle son maçlarda kötü oynayıp sonlara doğru atılan gollerle 1-0 falan kazandık. muslera çok iyi maçlar çıkardı. zor bir şekilde şampiyon olduk. şampiyonlar ligindeki halimiz, ligin ilk yarısındaki halimizi de unutmamak lazım! kadromuz zaten yaşlıyken 1 yaş daha yaşlandı. melo'nun kalıp kalmayacağı belli değil. transfer sezonumuz skandal şu ana kadar.

    vizyon vizyon diye bağırıp çağırmamızın temel sebepleri bunlar. yoksa kimsenin gidip güney kore 2. liginden adam keşfedip bayern'e 70 milyon euroya satmamızı falan beklemiyor. ben eminim bonservissiz oyunculardan gignac'ı santrafora, konoplianka'yı kanatlara alsak. bir iki temel takviye yapsak veya en azından bu tarz mantıkla hareket etsek büyük çoğunluk mutlu olurdu. yoksa dünya yıldızlarıyla doldurun ilk 11'in hepsi yıldız olsun diyen yok. ha bir de bu var: (bkz: #1721714)
App Store'dan indirin Google Play'den alın