• 46
    kalitelisini türkiye'ye getirmenin en zor olduğu oyuncu tipi.
    hele avrupa'da top koşturuyorsa.

    düşünsene amk. sen galatasaray'sın. elindeki oyuncuların çoğunun kalitesi orta sıra bir ingiliz takımında yer bulamayacak seviyede. muslera, sneijder gibi 3-5 tanesini ayrı tutuyorum.

    şimdi mesela sağ beke sabri yerine adam arıyorsun. yani sabri'nin üzerindeki her adam senin kadronu güçlendirecek. dolayısıyla büyük liglerin orta sıra takımlarından tut da üst sıra takımlarına kadar herkes rakibin. maxi pereira örneğini verelim. almanya'da, italya'da, ingiltere'de, fransa'da, ispanya'da sağ bek ihtiyacı olan tonla takım var. bunların kimisi şampiyonlar ligi'ne gidiyor, kimisi gidemiyor. ama bu adamlar için hepsi türkiye ligi'ndeki takımların bir adım önünde. senin teklif ettiğin az biraz yüksek ücreti sadece pazarlık kozu olarak kullanıyor. zaten dedikodular da oradan çıkıyor.

    türkiye'ye kaliteli oyuncu gelir. ancak sneijder gibi, melo gibi, cardozo gibi, diego gibi. kariyeri düşüşte olması öncelikli koşul. bu günden geriye saralım. kariyeri düşüşte olmayan kaç adam geldi türkiye'ye? keita mesela? takımında forma bulamıyordu, türkiye'de coştu. keza meireles. queresma, demba ba... düşünün ve örnekleri sıralayın.

    sorun ülke'de, sorun ironik şekilde adı süper olan ligimizde.
    önce bakmak lazım senin ligini ülken dışında kaç ülke yayınlıyor, geçtim derbilerini kaç tane yabancı kanal veriyor...
    elindeki tek koz şampiyonlar ligi. ama adam diyor ki şampiyonlar ligi'nde 6 maç göz önünde olacağıma alman ligi'nde, ingiltere ligi'nde, fransa ligi'nde sezon boyu göz önünde olurum. yoksa 25 milyon taraftarıyla galatasaray hakikaten çok büyük kulüp.

    ha 12 milyon eu verip yetenek avcılığı yaparsan bir bruma alabilirsin. ama shaqiri alamıyorsun işte. çünküsünü yazdık.
    malum yabancı sınırı güzel esnedi. bana göre takımlar ciddi anlamda amerika ve afrika'da araştırmalar yapmalı. bu zinciri kırmanın en güzel yolu bu. gidip yedek takımdan bi fernandao alıyosun, adam ülkende gol kralı oluyor. yıldızdan öte, şimdi takımları güçlendirmenin yolu genel oyuncu kalitesini bir, iki tık yukarı çekmek. hele galatasaray için bu net şekilde böyle. çünkü elinde zaten sneijder ve muslera gibi 2 yıldızın var. bu iki yıldız etrafına kur takımını. merak etme takımda tutarsan ikisi de rahatlıkla seni en az 4'er sene daha götürür.*

    almanya'da bu şekilde hızlı, direkt ve etkili futbol oynayan tonla takım var.
    önce mental anlamda gelişmiş ve fizik kondisyonu iyi adamlara yönel. bunlar seni uçuracak adamlar çünkü. takımın sahadaki defansif duruşu rezalet, temposu rezalet. bunlara çözüm üret. ha tüm bunların yanında alabiliyosan etkili bir sağ açık o zaman zaten korkulan takım olursun. bunu ister avrupa futbolunun dışından bulursun, ister parayı bastırır alırsın...
App Store'dan indirin Google Play'den alın