• 808
    the game

    http://www.imdb.com/title/tt0119174

    şimdiye kadar izlediğim en kaliteli gizem, suç, gerilim filmlerinden biri. mindfuck denilen şeyi doruklarınıza kadar hissetiriyor. filmin son sahnesine kadar olaylar devam ediyor.

    başrollerde michael douglas ve sean penn var. nicholas (m. douglas) wall street'te piyasayı yönlendiren, hayvan gibi zengin ama karısı tarafından terk edilmiş yalnız ve asosyal bir adamdır, aksine, kardeşi conrad (sean penn) maceracı, hayatını yaşamayı seven, paraya değer vermeyen bir tiplemedir. filmin başlarında bu ikilinin çocukluğundan kesitler izliyoruz ama usta yönetmen david fincher bu flashback sahneleri öylesine kaliteli aktarıyor ki o dönemin karanlık ruh halini yaşıyorsunuz adeta, özellikle müziklerle. flashback'lerde bu iki kardeşin babalarının intihar sahneleri de var.

    kısa keseyim, conrad, asosyal abisine doğum gününde bir kartvizit verir ve muhakkak bu şirketi aramasını ister. bahsi geçen şirketin üzerinde tüketici eğlence hizmetleri yazmaktadır. nicholas sonunda şirketi arar ve geri dönülmez bir girdabın içinde kendisini bulur.

    son sahneye kadar mindfuck diyenlere tavsiye ederim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın