• 12435
    kiralık veya satılık olarak gitmesi gerekenler ve/veya gidecek olanlar;

    sinan bolat, eray (kiralık), danny, gökhan zan, eboue, dzemaili, yekta, umut gündoğan, engin baytar, kaan (kiralık), birhan (kiralık)
    oğuzhan (kiralık), furkan, aydın yılmaz, yiğit gökoğlan, lucas, amrabat, bruma (bence kesin kiralık belçika/hollanda ligine verilmeli), pandev, sercan,
    berk (kiralık), endoğan (kiralık)

    tam 22 kişi yapıyor; gidecek olanların sayısı. eğer bu operasyonu yaparsak takım hem 3-5 bir şey kazanır hem şişkinlikten kurtulunur hem de ciddi bir maaş bütçesinde azalma sağlanır.

    takımın kesin ihtiyaç duyduğu pozisyonlar:

    yedek kaleci:
    muslera'yı sezon içinde gerektiğinde yedekleyecek, tecrübeli 30 yaş üstü bir kaleci alınmalı. sinan o pozsiyonu dolduramadı. eray ise şu an 3. lig seviyesinde bir kaleci kıvamında. galatasaray'da oynaması allah'ın bir lütfu!

    sağ bek:
    yabancı olmalı. tecrübeli ve avrupanın 5-6 üst düzey liginden gelmeli. bonservissiz bir sürü kaliteli oyuncu var. maxi pereria, glenn johnson, abbate, micah richards gibi. bunlardan birini alırsak ve sabri'yi de yedeklersen gayet yeterli olur.

    stoper:
    kesin bir tane tecrübeli, lider, uzun boylu, hava hakimiyeti iyi olan, pozisyon oyununu iyi bilen yabancı bir stoper şart. gönlümden geçen agger var, şu an brondy'de oynuyor. eski liverpool'lu. ama vlaar veya daha yaşlı bir oyuncu bile olabilir.

    orta saha:
    melo kalsa da gitse de kesin bir tane koşan, basan, rakibi ısıran, top çalan rakibi yiyen bir oyuncu alınmalı. takımda orta saha ve ön liberoların hiç birinde bu özellik yok. melo'nun fizik gücü yıllar içinde düştüğü için devamlılığı kalmadı. bu yüzden geri çekilerek oynuyor.ç halbuki tam tersi rakibin üzerine gidip oyunu kendi yarı sahanda oynanmamasını sağlayacak şekilde basacak biri şart. mesela gary medel. fransa liginde bu tarz çok sayıda afrika kökenli genç ve ucuz oyunu var. bu tarz bir oyuncu selçuk ve snayder'in de oyununu rahatlatacaktır.

    kanat/forvet:
    sezonda 10 gol ve üstü atan, top taşıyan ve tutabilen, dikine çalım atıp rakibi eksilten kanat oyuncusu. yasin bu ihtiaycı kısmen giderdi ama seneye tek başına yetmez. eldeki hiçbir oyuncumuz da yasin dışında bu özellikler yok. bruma daha çok ham. onun oynayabileceği ve futbolu öğrenebileceği bir lige kiralaması gerekli. belçika veya hollanda süper olur. benim bu pozsiyon için adayım; andre ayew. şu an bonservisi de yok. keşke anlaşabilsek. hem de 26 yaşında. podoslki, nani gibi alternatiflerin şu ekonomik ortamda olmasının mümkün olmadığını düşünüyorum. ama olursa süper olur!!!

    santrafor:
    burak ve umut dışında golcümüz yok. 4-2-3-1 oynayacaksak bu iki oyuncu da bu pozisyonun adamı eğiller. bitirici, güçlü, hava hakimiyeti olan, top tutan ve dağıtabilen bir oyuncu şart. fernandao, gignac, veya bütçeye göre daha iyisi olursa harika olur. ama böyle bir adam geldiğinde burak'a kadro içinde nasıl bir yer bulunur bilmiyorum.

    bunların dışında melo, telles, chejdou'nun olası transfer durumlarına göre yerlerine de birilerinin alınması gerekir tabi ki.

    ama transfer bilal kısa, serdar aziz, güray, niasse gibi adamlar ekseninde ve çağında ilerlerse; seneye 3. olmamız bile mucize olur. seneye daha güçlü ve kadrosunu revize etmiş bir fenerbahçe, daha tecrübeli bir hocaya sahip ve yeni stadında oynayacak beşiktaş, şenol hoca'lı ve yeni stadında oynayacak bursa, ersun yenal'lı daha oturmuş bir trabzon olacak.

    eğer yukarıdaki kadro revizyonu akılcı bir şekilde yapılmazsa; 2006 ve 2008 şampiyonluklarından sonra yaşadığımız travmatik sezonlardan birini yaşayabiliriz.

    hamza hamzaoğlu için galatasaray teknik direktörlüğü esas seneye başlıyor. bu koltuğu ne kadar doldurabileceği seneye belli olur. maraton'daki açıklamaları olsun; sezon içindeki verdiği beyanatlar olsun sanki bu koltuk için hala bir gömlek aşağıda olduğu izlenimini uyandırıyor. başarı daima risk alarak, borçlanarak ve hep daha fazlasını isteyerek ve bunu istemekten korkmayarak olur. mütevazı olmakla vizyonu ve hedefleri temkinli koymak aynı değildir. vizyon, hedefler hatta hayaller hep ve her zaman sınırsız olmalıdır. hamza hoca'nın şampiyonlar liginden gelecek sezon ki beklentiler anlamında verdiği beyanat beni tatmin etmedi! şampiyonlar liginde başarıyı hedeflemeyen ve ona uygun kadro kurmayan bir takımın ligde de başarılı olma şansı olamaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın