• 777
    carlito's way
    http://www.imdb.com/title/tt0106519/?ref_=nv_sr_1

    bugün çok özel bir yapımla başlıyorum. hayatımda izlediğim en iyi birkaç filmden biri. al pacino, penelope ann miller ve sean penn'in hayatlarının oyunculuklarını sergilediği bu tarifsiz filmde yönetmen brian de palma da filmin etkileyiciliğine etkileyicilik katıyor. zaten al pacino - de palma ortaklığındaki filmler hep efsaneler arasına girmiştir.

    içinde her şeyi barındıran harika ötesi bir film. bir filmde hissetmek istediğiniz tüm duygulara sahip olmasının yanında korku hariç her türü de içinde barındırıyor. bu kadar çok yönlü olan ve bu kadar çok yönü bu kadar iyi yansıtan başka bir film bulmak on binde 5 ihtimal belki vardır...

    al pacino 10 üzerinden sonsuzluk bir performans sergilemiş. penelope ann miller ve sean penn de 10 üzerinden 10'luk. filmde aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. hem duygusal hem psikolojik hem romantik hem sanatsal hem felsefik hem akıcı hem heyecanlı hem gerilimli, zaman zaman film noir akımı etkisi gösteren hem harika diyaloglara sahip hem harika bir kurguya ve yönetmenliğe sahip hem birçok yerde ağzınızı açık bırakan gizemli sürprizlere sahip hem zaman zaman godfather filmlerdeki ağırlığa sahip hem harika müziklere sahip ve bunlarla da sınırlı olmayan film. öyle bir film. ayrıca her insana hitap ettiğini düşünüyorum.

    başlangıç sahnesininin bir kısmını, ve birkaç diyaloğu da ekliyorum:

    https://www.youtube.com/watch?v=nSXhnSMz2z0

    https://www.youtube.com/watch?v=v5B6gAFpOhQ
    https://www.youtube.com/...;v=CCkeIxE1LbU#t=72s

    "somebody’s pullin’ me close to the ground. i can sense, but i can’t see. i ain’t panicked, i been here before. "

    "if you can't see the angles no more, you're in trouble."

    "you think you're big time? you gonna fuckin' die - big time."

    "carlito: do you have a dream?
    gail: yeah, i had a dream charlie. but now i'm awake..."

    merakla yorumlarınızı beklerim, iyi seyirler. bu filmi bir kişinin bile izlemesini sağlasam mutlu olurum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın