• 245
    ezeli rakibin bu rekabette, biz sizi daha fazla yendik ve kadıköy'de yıllardır bizi yenemiyorsunuz söyleminden başka elinde bir şey kalmadı. bakıldığı zaman galatasaray, 16 yıldır kadıköy'de kazanamıyor ve bu zamana kadar oynanan maçlarda fenerbahçe'nin, galatasaray'a karşı toplamda 22 galibiyetlik bir üstünlüğü söz konusu.

    bir de işin diğer bir boyutu var, türkiye'de ve avrupa'da alınan resmi kupalara baktığımızda, galatasaray'ın ezici bir üstünlüğü olduğunu görüyoruz. futbol profesyonelleştiğinden bu yana galatasaray; 20 lig, 16 türkiye kupası, 12 süper kupa ve 2 tane de avrupa kupası şampiyonluğuna sahip. yani bu entry yazılırken cimbom 50 resmi kupaya sahipken, ezeli rakibi ise sadece 33 resmi kupa almış durumda. ( extra bilgi; beşiktaş ise 30 resmi kupaya sahip )

    hulasa, galatasaray-fenerbahçe rekabetinde, galatasaray'ın ezici bir üstünlüğü olduğunu açıkca görüyoruz. sonunda kupa olan karşılaşmalarda rakibine attığı tokatlar da cabası. tabi rekabet bu, rakip sahasında 16 yıldır sana yenilmiyorsa taraftarı da bunu sana karşı kullanır ve dalgasını geçer ama işin realitesine bakarsak, galatasaray'ın rakibinden şu an için 17 resmi kupa fazla kazanmış olması, ezeli rekabette aradaki ucurumu net bir şekilde özetliyor.

    not :1959 - 2015 yılları arasında - 56 yıl - 33 resmi kupa alan fenerbahçe, bu ortalama ile ancak 28 yıl sonra galatasaray'ı yakalayabiliyor, tabi galataray bu 28 yıl boyunca hiç kupa kazanamazsa, komik değil mi ? aradaki ucurumu en net bu şekilde ifade edebiliriz sanırım *
App Store'dan indirin Google Play'den alın