• 771
    the remains of the day
    http://www.imdb.com/title/tt0107943/

    oof of. nereden başlasam, nasıl anlatsam ki? hayatımda izlediğim en iyi romantik filmlerden... başrollerde anthony hopkins ve emma thompson var. 1993'te schindler's list'in oscarları toplamasından dolayı arka planda kalan filmlerden. böyle 2-3 tane efsane film var bu da aralarından biri. diğerlerine de sıra gelecek. neyse ne diyordum 8 oscar adaylığı var.

    hayatını işine adayan, onurlu ve disiplinli bir kahyanın hikayesi. neler neler var da nasıl açıklanır bilmiyorum. insanlık, ikiyüzlülük, pişmanlık, utangaçlık, disiplin, görev bilinci, saygı, sevgi, masumiyet, suistimal edilme, gurur ve daha onlarcası hakkında... kazuo ishiguro'nun romanından uyarlama. filmin hüznü ismine bile yansıyor. ismini söylerken bile hissediyorsunuz o havayı. dı rimeeyns of dıdey... hahaha yazınca hiç de öyle olmadı. :( neyse siz söyleyin anlarsınız ne demek istediğimi. ekşi sözlüğü genel olarak pek sevmem ama bu film konusunda yorumları çok başarılı. olumsuz bir tane bile yorum yoktu diye hatırlıyorum hatta güzel açıklamışlardı, ellerine sağlık.

    anthony hopkins aktör olarak çok başka yerlerde. belli bir sınıfa sokamıyorum. emma thompson da bu filmde harika eşlik etmiş. bu kadar şeyin yanında bir de tarih ve 1. - 2. dünya savaş'ı, siyasi ilişkileri, kişilerin çıkarları için neler yaptığını irdeleyen bir film. insanın içinden bir parça koparan bir film...

    "and all that's been
    was it all for nothing?
    i think of love
    i let it pass
    it feels like fire
    but it won't last

    what is it coming to?
    i am unwilling to go on
    you have lost
    no one has won..."
App Store'dan indirin Google Play'den alın