• 768
    il buono, il brutto, il cattivo
    http://www.imdb.com/title/tt0060196/

    gelmiş geçmiş en iyi 2 western filminden biri. bence 2.si, çoğu kişiye göre 1.si... bana göre belki de gelmiş en iyi yönetmen diyebileceğim sergio leone yazıp yönetiyor. daha önce belirtmiştim western türüne karşı nötrüm. hatta çoğu yapıma soğuk bile bakıyorum diyebilirim. objektif değerlendirdiğimden emin olabilirsiniz vahşi batıyı. zaten puanı da 9 civarı, çoğu kişi de biliyordur "iyi kötü çirkin"'i. yine de birçok kişi tarafından izlenilmediğini düşünüyorum. en sevdiğim vahşi batı filmine ve ayrı olarak sergio leone değerlendirmesine de daha sonra gireceğim.

    filmi 3 aç gözlü ödül avcısının çekişmesi diyebilirim. yönetmenlik, kurgu, çekimler, oyunculuklar 10 numara. akıcı bir film. hatta eğlendiriyor bile. gelmiş geçmiş en iyi kovalamacalardan en iyi alavere dalavere filmlerinden. bu film hakkında fazla yoruma gerek duymuyorum. futbol izleyen birine iki saat real madrid barcelona bayern münih falan anlatılmaz sonuçta. client eastwood, eli wallach ve lee van cleef başrollerde.

    ayrıca müzikleri de çok iyidir. hep birlikte izleyip duygulandığımız galatasaray sözlük introlarının özellikle şampiyonlar ligi için olanlarının çoğunun müziği bu filmden ve bu filmin müziklerini yapan sergio leone'nin yol arkadaşı ennio morricone'nin yaptığı besteler. hemen bir örnek vereyim: https://www.youtube.com/watch?v=wV0wPBYDQ6Y geçen seneki şampiyonlar ligi introsundan hatırlayacaksınız. özellikle başlarını. ayrıca bu müziğin girişini metallica bile kullanmıştır, efsaneler arasına girmiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın