• 761
    el ángel exterminador
    http://www.imdb.com/title/tt0056732/

    çok özel bir meksika filmiyle karşınızdayım. çok çok keskin bir filmdir. beğenip beğenmemek kişiden kişiye değişir. hatta kendinizden bir şeyler bulup filme kızarsanız karışmam. :)

    film aslında filmden çok şekilcilik, kendini üstün sayma eleştirisi. muhteşem bir kara mizah, tarifsiz. luis buñuel yazıp yönetiyor. filmin kapağı bile dikkatli baktığınızda bir şeyler anlatıyor.

    film tamamen kendini yukarlarda gören insanların eleştirisi. özellikle şekilciliği yerden yere vurarak*, saçmalıklarını ve kötülüklerini gözümüze gözümüze sokarak gösteriyor. benim gibi şekilciliği, halk arasında söylenen kullanılan anlamıyla piçliği(u: kesinlikle ve kesinlikle annesi veya babası vefat etmişlikle hiçbir alakası yok, tekrar söylüyorum halk arasında kullanılan şekli. yani sözlük anlamı değil! ) sevmiyorsanız filmden çok zevk alırsınız. filmi ağzım kulaklarımda izledim.

    özellikle son sahneleri ayrıca insanı zevkten dört köşe yapar. hahaha aklıma geldikçe gülüyorum. dediğim gibi çok kaliteli ve kendi türünün efsanelerinden bir film. sevip sevmemek de dediğim koşullara bağlı. benzer düşüncelerdeyseniz başka hemen hiçbir yerde bulamayacağınız bir film izlerken bulursunuz kendinizi... puanı da çok yüksek gerçi. ha konuyu söylemeyi unutmuşum: "üst sınıf" insanlar kendilerini ayrılmalarının mümkün olmadığı(!) bir partide bulur. hahahaha yazarken son sahneler geldi aklıma. :( oof of efsane. :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın