• 760
    eşkıya
    http://www.imdb.com/title/tt0116231/

    top 250'deki tek filmimizle karşınızdayım. aslında çok daha yüksek puanlı filmlerimiz var ama top250'ye girmek için puan yüksekliği yetmiyor. birçok farklı kriter daha var. orası uzun hikaye bölgelere göre oy ayrımı bile var, her neyse. zaten filmin puanı top250 listesinde 8.1 görünür ama üzerine tıkladığınızda 8.5 olarak karşınıza çıkar. bu da işte dediğim kriterler sonrası puanının 8.1 olmasından kaynaklanır.

    en kaliteli filmlerimizdendir. yönetmen yavuz turgul ve efsane aktör şener şen'in ortaklığında olan filmler çok büyük çoğunlukla çok iyidir zaten. bu da onların en iyisi desek yalan olmaz herhalde. aslında izlemediğim 1-2 yapımları daha var. belki de onları daha çok beğenirim ilerde. reserved diyelim şimdilik.

    şener şen'i anlatmaya gerek yok şimdi burada... yine de bu filmde bambaşka iyi diye belirtmek istiyorum. bir dram filmi.

    konuya gelecek olursak:
    baran 14 yaşında arkadaşları ona aynştayn diyor asdjkhfskj pardon bu hikaye farklıydı. :(

    neyse hayali bir anne terliği yedikten sonra konumuza dönelim:
    eşkiya baran cinayetten hapse girer ve 35 sene orada kalır. çıktığında ise bambaşka bir dünya(her açıdan) karşısındadır. yıllar hem baran'ı hem dünyayı değiştirmiştir. uyum sağlamaya çalışır ama başaramaz. artık eski baran değildir o... hapse girmeden önceki sevgilisini hapisten çıktıktan sonra aramaya başlar. baran'ın hayatının aşkını araması diyebiliriz. sonrasında işler karışır.

    tavsiye ederim, ülkemizin gurur duyduğum yapımlarından biridir. aslında gurur duyduğum yapımımız çok ama çoğu eski filmler maalesef. o konulara da gelecek sıra. buraya tahmini bir 200 tane falan türk filmi de paylaşmayı düşünüyorum tek tek. bakalım hayırlısı... :d

    ” beni hapiste vurdular ölmedim. hastalandım bi ciğerimi orda bıraktım gene ölmedim, çok dövdüler beni kan kustum ama ölmedim, yaşadım, seni bir kez daha görebilmek için yaşadım. şimdi bana dediler ki; kimse sesini duyamıyormuş. susmuşsun. benimle de konuşmayacak mısın? sesini duyamayacak mıyım?” “ (baran)

    – sen de gel benimle, kurda kuşa yem olacaksın ceren ana.
    + kurt ve kuş bizdendir oğul. asıl kötülük başka yerde. ben buranın delisiyim. bir yere gidemem.

    cumali: nerdesin ya kayboldun sandım!
    eşkıya: kayboldum. *

    kaldı mı artık dağlarda eşkıya emmi, eşkıya artık şehirde.

    ...
App Store'dan indirin Google Play'den alın