• 48
    öncelikle bizim gibi büyük takımlar (cl'de şampiyonluk hedefleyen) futbolcu satarak para kazanmayı düşünmemeli.
    takımdaki yıldızlar, sadece oyun planına uymama, heyecan kaybı nedeniyle elden çıkarılmalı.

    bu ilkeler ışığında ilk onbirde oynayabilecek en az iki oyuncu almalıyız. aslında gerçek düşüncem ilk onbirde oynayabilecek dört futbolcu ancak uyum problemi çıkacağından bu sezon iki ilk onbir futbolcusu yeterlidir. üstelik bu sezondan itibaren kadroda 28 futbolcu bulundurulacağı ve şişkin bir kadromuz olduğu dikkate alınırsa buna mecburuz gibi.

    bu iki futbolcu sol stoper ve forvet olmalıdır. hakan balta ve semih cl'de yetersiz kalırlar. sağ bek ne olacak diyenleri duyar gibiyim. eboue ve sabri'yi maç başı ücretle takımda tutabilir miyiz bilmiyorum.
    aslında takımızda üç tane sağ stoper olduğunun farkında mısınız? chedjou, semih, koray. solda sadece h.balta. o da cl'de yetersiz kalır. ancak sol stoper bulunamazsa sağ bek alınabilir.

    bruma, koray ve sinan gümüş kazanılmalıdır. ancak üzülerek söyliyeyim ki bruma kaybedilme modunda. bruma topla driplingi mükemmel bir futbolcu. son hamle zayıflığı pas ya da şut tercihlerindeki hataları çok tekrarla giderilebilir. şu yaşlarda ilk tercihi pas olmalıdır bruma'nın. eksiklikleri giderilirse süratiyle fark yaratabilir. ancak bruma küskün ve ben onun duygularını çok iyi anlıyorum. çanakkale geçilmez yapan takımlara karşı bruma'dan şu aşamada verim alamazsınız. ancak açık futbolu tercih eden takımlara karşı çok başarılı olabilr. nitekim geçen sezon beşiktaş maçında drogba'ya, bu sezon bursa'da burak'a attırdığı goller müthişti. neden çünkü bursa da beşiktaş da açık futbolu tercih etmişti.

    sol bekte de ihtiyacımız var ama telles ve olcan ile bir sezon daha idare etmeliyiz. olcan neden bir caner erkin olmasın? bence hiçbir eksiği yok ama ona o mantalite benimsetilemedi henüz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın