resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 4403
    cocuklugumuzda kucuk golcu olarak gosterilen tsubasa cizgi filminde genzo wakabayashi ile tanismistik. sapkasi, yuzunun yarisi karanlik bir sekilde kimseyle goz goze gelmemesi, muthis cool'lugunun yani sira insan ustu bir kaleciydi. daha ilk bolumde bazi cocuklar ona once futbol topu, sonra tenis topu sonra da rugby topu ile sut cekmislerdi ve hicbirini yememisti wakabayshi. cizgi film basladiginda genzo siradan bir takimin kalecisi ve tek yildiziydi. takimi asla gol yemiyordu ve bu sayede maclarini kazaniyordu. coculugumda bu adam beni oyle etkilemisti ki futbol oynadigimda kaleye gecmekten buyuk keyif alir olmustum. kendime guzel bir sapka almistim, galatasaray'in kaleci formasini alip mahalle ve okul maclarinda kaleye gecerdim. sonradan gencligimde artik kaleden ciktim ve kalbur ustu bir halisaha futbolcusu oldum.

    su an muslera'nin bende canlandirdigi imaj tam olarak bu. genzo wakabayashi'ye bakip etkilenenen her cocuk su an muslera'ya bakinca ayni tepkileri veriyordur. sanki tum spor dallarinin toplarini hatta badminton topunu bile kurtarabilecekmis gibi duruyor. normalde futbolcular sahada gaddar stoperlerden veya asiri guclu forvetlerden korkar, cekinirler. basacak simdi ayi gibi girecek veya aman hata yapip calim yemeyeyim derler. lakin bu muslera oyle bir kaleci ki futbolcular sut cekmeye korkar oldu nasil olsa kurtaracak diye. adam basli basina bir psikolojik ustunluk faktoru kalede. uzerinde taffarel'in emegi de cok buyuktur.

    taffarel, mondragon ve simovic'e saygilarimi sunarak galatasaray'a ve turkiye'ye gelmis gecmis en iyi, en buyuk kalecidir. ve yine tekrarliyorum; dunya tatlisidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın