resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 8252
    mahsar alanson'un bana yeniden şarkılar yazdıran kadın şarkısı gibi bana uzun bir aradan sonra yeniden entry yazdıran forvet.

    12 mayıs 2015 mersin idmanyurdu galatasaray maçında ilki kendi yaratıp kaçırdığı ikincisi ise fizik kurallarına aykırı bir şekilde altıpas içerisinden kaçırdığı gol pozisyonu maçın sonlarının kabus gibi geçip belki de milyonlarca taraftarın ömründen temiz bir 5 sene aldı götürmesine sebep oldu. hele ki altıpas içerisinden kaçırdığı golden sonra kendimi öyle bir kaybedip bağırdım ki dün 5. ayına basan ve yanımda yatan aslan oğlumun korkudan ağlamasına yol açtım. zor sakinleştirdim ufaklığı "oğlum dedim merak etme sen allah'tan sen maçları takip etmeye başladığında burak yılmaz olmayacak bu takımda" dedim ve yüzündeki ağlak ifadenin yerine gelen gülümsemeyi gördüm.

    neyse, benim daha önceleri kendisi hakkında yaptığım eleştirileri bilen bilir. kendisine hiç bir zaman ısınamadım ve bu takım için yetersiz bir forvet olduğunu söyledim. ama yiğidi öldür ama hakkını ver diyerek hamza hoca'nın gelişinden sonra yükselen performansını takdir etmeyi de bildim.

    bu seneki ve geçen seneki maçların çoğuna bakarsak, bu iki sene içinde bizim en büyük problemimiz içeride ya da dışarıda öne geçtiğimiz maçları koparamayıp ya kurdeşen döküp güç bela kazanmak ya da bir sürü puan kaybetmek oldu. işte bu bahsettiğim maçların çoğunda başrolde her daim burak yılmaz vardı. 1-0 öne geçmişsin, rakibin defans bütünlüğü bozulmuş maçı 2-0'a getirsen maç 4'e 5'e gidecekken kaçan akıl almaz goller ve son dakikalarda yenen gollerle gelen beraberlikler. daha geçen hafta konyaspor maçında kalenin içinden üstten auta attığı top. gaziantep maçında altıpastan kaçırdıkları, trabzon maçında kalenin dibinden kafayla direğe nişanlamaları bunlar sadece son 3 - 4 hafta olanlar ki bunların içine geçen sene real madrid'ten 6 tane yediğimiz maçta kaçırdığı kafa vuruşu bile yazılabilir. daha öncesinde kaçırdıklarına gitsek zaten best-seller roman olur. sadece gaziantep ve konyaspor maçlarında farklı galip gelsek averajımızı düzeltecektik ki sene sonunda genel averajın da etkili olacağı aşikar gibi.

    dünkü maçta da kaçırdığı goller bunlara en iyi örneklerden biridir. 51. dakikada kalenin içine kadar gitmişsin yerden vuracağına topun altına girip köşe orta neresi olursa olsun ama üste vursa fernando muslera'nın bile çıkaramayacağı bir vuruş olur ki bu adam tecrübesiz değil yıllardır golle burun buruna ve bunu da yapamıyorsa ben daha ne diyeyim.

    kendisinin bir diğer eksikliği de pas/şut tercihlerini yanlış yapması. yine dünkü maçın ilk yarısında wesley sneijder ile yayın orada paslaşıyorlar, wesley güzelce kendini boşa çıkarıyor pas istiyor, bizimki yayın oradan kaleye şut çekiyor. ikinci yarıdaki bir başka pozisyonda ise şut çekmesi gereken yerde cılız bir pas atarak top kaybına akabinde kontra yememize sebep oluyor.

    top indirme, top saklama vs gibi bir forvetin olmazsa olmaz özelliklerine sahip olmamasına hiç girmiyorum çünkü bunları tekrar tekrar yazmaktan sıkıldım artık.

    gelecek sene kendisi takımda kalacak ve ilk onbir oynayacaksa eğer, yanına kesinlikle hava toplarında etkili fiziki anlamda güçlü bir partner almamız lazım ki kendisinin araya iyi kaçabilme özelliklerinden faydalanalım yoksa olası bir şampiyonlar ligi macerasında yine kevgire döner ve ligde de 60 gol barajını yine zor aşarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın