• 458
    (bkz: #1698068)

    milli takımlar üzerinden karşılaştırılmalarını hiç doğru bulmadığım ikili. bir sporcudan beklediğiniz kadarını verebilir. yarattığınız stres üzerinden başarılı olur.

    messinin yaşadığı stres muazzam. bu yüzden ki 2014 yazındaki finallerde bu performansı verdi. (tabi arjantinin kalecisinin 6 pastan kurtardığı toplar, dimarianın oyunu ve messinin 80. dakikalara kadar hiç bir şey yapmaması konuşulmaz. ama 88. dakika attığı gol konuşulur. *)

    portekiz dünya kupasında arjantin ile ve ya avrupa kupasında ispanya ile karşılaştırdığımızda kim ki? hiç. ya da ronaldo kimin varisi? takımının hedefi nedir?
    bana sorarsanız portekiz milli takımı iyi oyunculardan kurulu ancak bir hedefi, misyonu, amacı olmayan; bitsede maçlar gitsek diyen insanlardan oluşan bir takım. portekiz milli takımı ve bu takımda söz, emek sahibi insanlar böyle bir konsensus oluşturmamış. bana göre meksika kadar misyonu yokdu 2014 yazındaki dünya kupasında.

    gelelim arjantin'e. bu kupanın en büyüklerinden bir ülke. sayabileceğimiz bir iki seri başından biri. harika oyuncular çıkarmış her dönem. arjantin'in dönemlik misyonu olmaz*, misyonu hep yukarıda olmaktır. messi'de maradona ile kıyaslanıyor. kimdir maradona? dünya tarihinin en fenomen ismi mi diye pele ile kıyaslanan kişi. kimilerine göre en fenomeni ve hatta futbolun en iyisi. jordan'ı, federer'i, tyson'ı...
    bu şartlar altında oluşan şartlarda messi ya batıracak ya da çok iyi performans sergileyecekti. daha doğrusu ya bu sezon planlamasında yer ayırması zor stres messinin yeteneklerini çıkarmasını engelleyecek ya da çıkarmasına ön ayak olacaktı. ve ön ayak oldu da.

    oysa ronaldo'nun böyle bir kampçısı hiç olmadı. belki farklı bir portekiz ile ya da ronaldo bir ispanyol falan olsaydı belki...
    işte o zaman kıyas kabul ederdim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın