• 115
    sabah ortaya attigim iddiayi kazanmaya en cok yaklasan kisi kostas11 oldu. nereden oldugunu bilemedi fakat zaten kazanmaya yaklasmasinin sebebi dogru bilmesi degil, dogruyu bulmak icin arastirmasi. yazdigi cevabi da paylasmak istedim.

    kostas11 cevabi:
    paredros'un kelime anlamını araştıradururken birçok farklı anlama rastladım,türkçe herhangibir kaynak olmadığından ingilizce çevirilerde zeus'a hizmet eden konsey üyelerilerine verilen ad anlamıyla kullanılıyormuş ama yine eski yunanda savcı veya hakim yardımcılarına verilen ünvana da paredros deniliyormuş,mitolojik bilgim pek derin olmadığı için sadece bu iki anlamı çıkarabildim.
    ama enteresan bir bilgi daha buldum luther'in incilinde almanca pareder üstün güçleri olan,st.simon 'ı doğa üstü kötülüklerden koruyan yardımcısına verilen de isimmiş,
    sonuc olarak iyiliğe ve doğruluğa hizmet eden birileri anlamını çıkarabiliriz sanırım ?
    kostas11 cevabi

    haberci ve yoldas kismini da eklersek butun kelime anlamlari cikmis oluyor neredeyse. kendisi cabasindan dolayi birayi hak etti. gondermenin nereye oldugunu bulan biri cikarsa teklifimin ucu hala acik, istege bagli bira-fistik ya da kahve-muffin ismarlanacaktir:)

    dogum gunumu kutlayan herkese tekrar tesekkurler. bu sozlukte gercekten zarif cok insan var. keske bu zerafeti hayatin her alanina yayabilsek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın