• 277
    trabzonspor – galatasaray : 2-1 köprünün altından daha çok su akar

    trabzonspor fırtına gibi başladı. orta sahada agresif, topa basan, galatasaray’a pas yaptırmayan sert bir oyun oynadılar. top galatasaray’daydı ama pozisyona girecek hatta rakip ceza sahasını zorlayacak etkinlik kuramadı takım. trabzonspor izin vermedi.
    bu süreçte sneijder, burak, yasin, umut oyunda değillermiş gibiydi. savunmanın hemen önünde oynayan hamit baskı altında etkili pas yapamadı. ersun yanal belli ki galatasaray’a özel olarak çalışmış. takımın çıkarken kaptırdığı topları iyi hesaplamış. gerçi ben neredeyse her maç yazıyorum bunu. topu kapıp hızla galatasaray kalesine geldiler. fazla pozisyon bulamadılar ama devreyi önde bitirecek golü attılar.
    hamit’in sakatlanıp çıkmasıyla sneijder orta sahanın ortasına geldi. şino kolay pas hatası yapan bir adam olmadığı için galatasaray baskı kurdu. ortalıkta gözükmeyen oyuncular hareketlenmeye başladı. pozisyonlar, şutlar gelmeye başladı. kırılma anı aynı dakika içinde önce emre çolak’ın sonra burak yılmaz’ın direkten dönen toplarıydı ilk devre için.
    galatasaray’ın baskısı ikinci yarının 35. dakikasına kadar sürdü. bu arada galatasaray çok fazla gol pozisyonuna girdi, hakan arıkan muhteşem oynadı. neler neler çıkardı. burak sakatlanıp çıktı yerine pandev girdi. devrede de yasin çıkıp olcan girmişti. yasin etkisizdi olcan da etkisiz kaldı.
    pandev konusu enteresan. bazı arkadaşlar var pandev’i o kadar övüyorlardı ki, hatta hamza hoca oyuna almadı diye küfür ediyorlardı. şimdi yine hamza hocaya pandev’i oyuna aldığı için küfrediyorlar. kafalar çok acayip. ben olsam pandev’i almazdım. bana hiç güven vermedi. nerede? tabii ki izlediğim azıcık maçta. ancak şunu da unutmamak lazım. pandev girdiğinde oyun trabzon ceza sahası üzerinde oynanıyordu, pozisyona girip golü bulamıyorduk. hoca çilingir olarak pandev’i aldı muhtemelen. ancak pandev çok ezildi, pozisyona giremedi, top tutamadı.
    benim için maç şöyle geçti. galatasaray bir dolu pozisyona girdi, 1 tane atabildi. savunma alışkanlık haline getirdiği şekilde uyuması yüzünden 2 gol yedi. basit.

    tekerlek kırıldıktan sonra yol gösteren çok olur derler. puan kaybından sonra sallamak kolay. örneğin hakan balta yerine kim oynamalıydı? burak sakatlanınca kim girmeliydi? hamit çıkıp emre girdikten sonra sneijder orta sahaya geçince takım trabzon üstüne gitmeye başladığına göre sorun olmamalı, plan tuttu demektir, ha? ama skor öyle söylemiyor tabii.
    valla ben maç öncesi öngörmediğim şeyleri maçtan sonra skora göre yorumlayamıyorum, karakterim müsait değil.
    fakat ne kadar çok kişi 8/8 bekliyormuş. enteresan.

    gelelim trabzonspor taraftarına ve futbolcularına. gelmemiz gerek. şike sürecinde kendilerine galatasaray kadar destek çıkan hiçbir camia olmadı. hatta çalınan şampiyonluklarında takımı sürükleyen isimler selçuk inan ve burak yılmaz’dı. bugün ikisine de emre ve volkan’a yapmadıkları muameleyi yaptılar. islık, küfürün bini bir para. ayıp. ayıp. artık galatasaray taraftarının, camiasının sempatisini kaybettiler. gerçi seçimlerde başlarına gelene razı olduklarını göstermişlerdi, bu sene yeniden gösterirler.
    futbolculara gelince. bir takım kazanmak için tabii ki oynayacak, elinden geleni yapacak. keşke fenerbahçe maçlarında da görseydik bu agresif oyunlarını. taraftar unutmaz. en azından galatasaray taraftarı unutmaz. şike sezonunda fenerbahçe forması giyen adamı kaptan yapmaz galatasaray camiası, mesela.
    trabzonspor camiası net olarak galatasaray’ın desteğini kaybetmiştir. yaptıkları ve yapmadıklarıyla öyle bir istekleri olduğunu da sanmıyorum. kendileri blir.

    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın