• 81
    (bkz: arda turan/#1678927)
    su entry ile arda'ya kufur etmeme sebep oldugunu belirtmeliyim. senin entry'ni okuyana kadar sadece kizgindim, simdi kendisinden tiksiniyorum. keske yazdigin entry'nin senin dusunceni destekledigini degil tam tersi insanlarin arda'ya kizmasina sebep olan isguzar hareketinin ispati oldugunu gorebilseymissin.

    iyi niyetli olduguna eminim. siyasi bir gorusten dolayi arda'yi savunma ihtiyaci gutmedigine de eminim. ancak su yazdigin entry'yle arda'ya destek olmak yerine, kendisinden daha cok tiksinmeye sebep olduguna da sen emin olabilirsin.

    nick altina yazdigim icin ozur dilerim. art niyetli bir amacim yok, benden daha iyi anlatacak birileri de vardir eminim ve belki o insanlarin da yardimiyla arda'nin burada nasil bir kritik hata yaptigini anlatabilirler ve sen de bu insanlarin arda'ya isyanini anlayabilirsin diye yaziyorum. umarim yanlis yapmamisimdir.

    arda'nin yaptigi kritik hatalardan basitce bahsetmek gerekirse:
    1- turkiye ekonomisi iyiyse ve gercekten de ali sabanci ferit sahenk gibilerle takiliyorsa ekonominin nasil iyi olduguna dair tek bir veri soylemeliydi. ispanya'da yasayan birinin patlican ve biber fiyatlarindaki artisi takip edecegini, etin ocaktan beri %40'tan fazla zamlandigini takip ettigini sanmiyorum.
    2- faiz dussun demis, yine bilmedigi seylerle ilgili konusmus. hadi diyelim biliyor, madem oyle neden faiz dussun onunla ilgili bir sey soyleseymis, hani her seye musallat oluyoruz ama niye oluyoruz bir sebep gerekli. ekonomi iyiyken fazi mi dusurulur boyle bir zounluluk mu var bizim bilmedigimiz?
    3- burada bir parantez acip senin yaptigin hatayi soyleyeyim. faizlerin dusmesi yatirimi arttiracak diye bir yalan soz konusu sanirim. halbuki yatirim guvenceyle belirlenir. ic yatirimci denilen ama aslinda esnafin ve yastik alti parasinin hedefi olan bahsedilen faizlerle buyuk yatirimcinin, turkiye ekonomisine etki edecek yatirimcinin baktigi yer ayni degil. daha kisa bir sure once babacan acik acik yalan soyledi yabanci yatirimciya bize guvenebilirsiniz diye. 1 ay gecmeden hepsi patladi. babacan da ben ne yapayim cumhurbaskani soz dinlemiyor yabanci yatirimciyi kaciricaz faiz muhabbetine dedi. daha derine inmeye gerek yok, benden daha iyi anlatacak 100 kisi vardir burada.
    4- "iktidar partisi hic mi iyi bir sey yapmiyor da muhalefet onu desteklemiyor" buyurmus. son 7-8 yildir muhalefetin etki edebildigi tek bir ekonomik enstruman soyle bana taksim meydanin ciplak dolasicam butun gun. boyle adice bir cevap olamaz, serefsizliktir bunu soylemek. ki ben turkiye'deki mevcut muhalefetten nefret eden biri olarak soyluyorum, turkiye'deki tutarsizligi muhalefete baglamak icin ciddi serefsiz olmak lazim. 13 yildir ayni adamlar basimizdayken iktidarin istedigini yapsin muhalefet demek asiri cehaletle, asiri yavsakligin birlesmesi olabilir ancak.
    5- ispanya'dan ornek verirken iktidar ve muhalefet beraber calisti diyor. cok guzel diyor aferin. ama kacirdigi nokta su, muhalefetin elinde yasam, yurutme gibi bir sey yokken iktidar ve muhalefetin beraber calismasi iktidara baglidir muhalefete degil. ispanyada beraber calismalarin sebebi iktidarin konuya el atip beraber calisma istegi. turkiye'de muhalefete paralel diyip terorist damgasi vuran, esas muhalefet partisine neredeyse acik acik gerizekalilar, turkiye dusmanlari diyen birinin muhalefetle ortak bir dusunce havuzu olusturup cozum uretecegini dusunmemiz gerekiyor sanirim. bu ne perhiz bu ne lahana tursusu.
    6- bunlarin da uzerinde konusmasindaki en buyuk yavsakligi butun konusmayi bir taraf olarak yapmasi. sanki "sen iktidarsin ben muhalefetim" diyince birden objektif davranmis olacagini saniyor. ridvan, acun ve emre abilerinden ogrenmis sanirim bu konusma seklini. onlar cok yapar cunku. halbuki seni en buyuk ele veren seylerden biridir. kucuk beyinlerin tarafsizim deme cabalari.

    uzgunum bunu yazmak zorundaydim. arda'nin yaptigi yenilir yutulur degil. keske sen bu entry'yi girmeseydin de ben sadece arda'ya kizgin kalsaydim. simdi heriften olesiye tiksiniyorum.

    bu yazdiklarim da sana karsi bir yazi degil. senin iyi niyetinden suphe etmek haddime bile degil. sadece dogrulari bil istedim. rahatsiz ettiysem kusura bakma.

    saygilar.

    ozel not: futboldan anlamayan insaatcinin kulube girip futbolla ilgili karar almasini yanlis bulan bir kisinin hayatinda ekonomi dersi almadan ekonomi hakkinda ahkam kesmesi de gunun ironisi olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın