• 17
    her iki oyuncu da kral hakan şükür'ü tamamlayan adamlar oldukları için bir kıyaslama yapılması mantıklı gibi duruyor. ancak futbol tarzları o kadar zıt ki, baktığınızda necati ve arif'i galatasaray'ın forvet ikilisi olarak görevlendirseniz birbirlerini bile tamamlayabilecek özelliklerdeydi. hatta belki de tarihe geçecek bir performans da sergileyebilirlerdi. elbette bu bir ütopya, çünkü necati ile arif bambaşka jenerasyonların futbolcularıydı.

    bir çok galatasaraylı için bu karşılaştırmanın galibi arif'tir. ancak necati için şunları söylemek istiyorum;

    necati ateş için biraz da galatasaray'ın karanlık döneminde oynaması onu geri planda tutuyor. necati, türkiye'de emsali çok az görülen yetenekte ve futbol görüşünde bir futbolcuydu, şu aralar da çaptan yaşı dolayısıyla bayağı düştü. galatasaray'da gerçekten bir çok önemli işlere imza attı, her ne kadar bu sezon sonunda somut bir şey vermese de en azından bireysel istatistiklerine yansıdı.

    hani derler ya, bir sezonda kimse senin ne kadar iyi ya da kötü bir futbol oynadığına bakmaz, sezon sonunda ligi nerede bitirdiğine bakar diye. işte artık buna talihsizlik mi dersiniz, bilemiyorum ancak bu noktada arif'ten geri planda. hani şimdilerde wesley sneijder için diyoruz ya, sneijder'in gol attığı hiçbir lig maçını es geçmemişiz diye, işte necati için de buna benzer bir istatistik vardı. peki o istatistiği kim hatırlıyor? aynı şekilde, arif'in de uefa finalinde seaman'la karşı karşıya kaçırdığı pozisyonu burada biz hasta galatasaraylı sözlük yazarları dışında kimler hatırlar? birisi uefa kupası şampiyonu kadronun, diğeri ribery'nin kaçtığı sezonun kahramanlarındandır.

    ikisi de galatasaray için çok şey vermiştir. ancak birisi galatasaray'da 2 şampiyonluk, 1 türkiye kupası, 1 de süper kupa kazanmışken, diğeri 4 sene üst üste şampiyonluğun, 2 türkiye kupası'nın yanına 1'er adet de uefa ve süper kupa eklemiştir.

    son olarak arif'in kaçırdığı pozisyon şuydu;

    https://www.youtube.com/watch?v=oMiCcvYQQm8
App Store'dan indirin Google Play'den alın