• 16
    1990-1992 yılları arası galatasaray forması giyen roman koseçki'nin oyun tarzını bilenler bilir. teknik, çok süratli golcü bir forvetti. kosecki galatasaray'dan ayrılınca moralim çok bozulmuştu. 1991 yılında da galatasaray'a zeytinburnu'ndan transfer ettiğimiz arif erdem yavaş yavaş forma şansı bulmaya başlamıştı. arif'in oyun tarzını ilk gördüğümde kosecki'ye benzetmiştim ama o an kafamda elbette kosecki daha ağır basıyordu. fazla zaman geçmeden arif benim için kosecki'yi sildi, geçti. sonuçta kosecki sonuçta golü düşünen ve doğal olarak bencil oynayan bir oyuncuydu ama arif'in sürati ve çalımlarının yanında asistçiliği de göze batıyordu; sık sık da gol atıyordu. zaman içinde özgüven kazandıkça arif'in golcü yönü de ortaya çıktı hatta ilhan mansız'la paylaştığı gol krallığı bile var. iyi futbolcu avrupa'da da başarılı olandır. arif erdem türkiye liginin yanında avrupa'da çok gol atıp, attıran efsane oyuncularımızdan biridir.

    hatta arif’i ilk izlerken topu hızla sürüp sağ yan çizgisinden ceza sahasına aniden dönerek bir girişi vardı. kardeşime, “bu kıvırcık çocuk felaket bir şey, sanki güvercin gibi kafasını koltuk altına alıp birden manevra yaparak ceza sahasına dalıyor” dediğimi hatırlıyorum.

    oynadığı kısa dönemde necati galatasaray'a faydalı olmuştur ama arif'in kefesi necati ateş ile versus olmayacak biçimde çok ağır basar.

    bu vesileyle, kosecki'yi bilmeyen genç arkadaşlar için 1990-1991 sezonunda fenerbahçe'yi 4-1 yendiğimiz maçta attığı ilk golünün videosunu da ekleyelim:

    https://www.youtube.com/watch?v=IDL9rE5-_bM

    ilave: pret arkadaşımız iyi farketmiş, özel iletiyle sordu ona verdiğim yanıtı burada da vereyim. kosecki'nin golü öncesi hatalı pasla topu kaptıran o zaman fener'in sağ beki olan 2 forma numarasıyla arap ismail'dir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın