• 4
    duygusal yaklasirsam necati en iyi gununde arif'in sol ayak ucuncu parmagi edemez derim.

    gercekci yaklasirsam arif > necati+umit karan+burak yilmaz derim.

    arif galatasaray'a geldiginde adasi olan selefi gibi sag kanat oyuncusuydu. hatta yillar sonra besiktas taraftari kendisine yine selefinin lakabi "pic arif" lakabini kullanmistir. forvete evrilmesi feldkamp'la baslar.

    necati ise orta ozellikli hatta 10 numaraya kayan bir forvet gibiydi ezelden beri. topu iyi saklayip calim atabilmesi ve iyi cevre kontrolu onu klasik forvetlerden ayiriyordu.

    secondary striker olarak cok uzun sure ikisi de oynamis gibi gorunse de birbirleriyle oyun anlayisi ve tarzi olarak hic alakalari yoktur. arif'in zerre orta saha ozelligi yoktur. bu nedenle ilk yillarinda cok firca yiyip paf takimina gonderilmisligi coktur. necati ise geriye atip kendini oyun kurmaya calisir.

    necati'nin iyi oynadigi bir cok mac sayarsiniz, takima katkisi coktur. arif'in ise sadece gitti denilen maclari tek basina cevirdigi maclara baksaniz sayisi daha fazla cikar.

    galatasaray'in avrupada kazandigi efsane maclarin hicbirinde tek basina mac kazandirmis bir necati bulamazsiniz (umit karan'in bile vardir), arif'in ise hakan sukur henuz cekinik karakterken, tokatlayip evine gonderdigi dunya devleri mevcuttur.

    necati, harbiye acikhavada yapilmis guzel bir sezen aksu konseriyse, arif wembley'deki queen konseridir. birinin senesini unutabilirsiniz, digerini ise torunlariniza bile anlatirsiniz.

    hakan sukur icin de 300bin kisinin katildigi rolling stones konseridir desek hata yapmayiz sanirim.
    hagi de kurt cobain'in en iyi anlarinin yakalandigi mtv unplugged oldugunu soyleyebiliriz. (daha iyi betimleme de yapilabilir, ne de olsa o hagi)

    metin oktay ise kesinlikle 4 haziran 1976 lesser free hall'dur. kendisinden sonra gelecek tum nesilleri etkileyecek, sahidinin az oldugu ama etkisini kimsenin silemeyecegi bir fenomen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın