• 587
    (bkz: uğur meleke/#1677687) genel itibari ile dogru olsa da bu yazisinda bir kac onemli hata var.

    asimetrik hucumlarimizi dillendirmesi iyi olmus, ne zaman biri bunun hakkinda konusacak diye bekliyordum. fakat selcuk orta ikilinin saginda oynadigi halde solu yazmasi ve sola destek verdigini iddia etmesi sacmaligin daniskasi olmus. hamit solda selcuk sagda oynuyor. zaten bu asimetrinin dogmasinin sebebi de sneijder'in onde sola yardima giderek oynamasi, onun tersine ama daha gerisine selcuk gecip saga yardim ederek oynamasi. sneijder cogiye kadar gecerek yasini ceza sahasina sokarken selcuk da ortadan "late run" yaparak gol kovaliyor ki bu stratejiyle 2 kritik gol atti. hamit ise daha geride kalip alan kapatiyor.

    bir digeri olcan'a kilo fazlasi var hamit'e de agir demesi. olcan ve sneijder'in bu seneki sorunlari ayni, ikisi de esnekligini kaybetmis. ikisinde de kas fazlasi var yag fazlasi degil. kilo olarak 3-4 kilo fazlan olsa da esnekligini cok etkilemez spor yapiyorsan. kas fazlan varsa reflekslerin de azalir esnekligin de. ronaldo peki ne oluyor diyen olabilir. size tavsiyem ronaldo'nin 21 yasindaki esnekligiyle 30 yasindaki halini kiyaslamaniz. ronaldo bir oyun tercihi yapip daha esneklik ama daha guclu ve bitirici noktada is yapan biri oldu. fizigi de buna musait.
    olcan govdesini incetirse esnekligini kazanip daha seri isler yapabilir hucumda. sneijder'in de daha ince olmasini tercih ederim acikcasi.

    hamit ise bahsettigi pozisyonda agir falan kalmadi, sneijder berbat bir pas verdi. driven pas verdi yani top yavaslamak yerine ilerlemeye devam etti, hamit ise topa hamle yapsa da alamadi. sneijder'in attigi gereksiz riskli bir pasti. hadi hamit degil cok seri bir adam da olsa o topa yetisse bile kontrol edemeyip kaybedebilirdi. hamit agir lafina gelince de cok sacma buluyorum. rakibi kovaladigi uzun kosulara bakin, adam istinasiz her sefernde topu kapabiliyor. rakibi mutlaka cizgiye skstirabiliyor ki bunu yapan baska bir galatasaray furbolcusu yok. yaninda oynayan selcuk'un bir kez olsun uzun kosuda rakibin yetistigini gordunuz mu? hamit beli iyilestiginden beri her gecen gun esnekligini arttiriyor. biraz daha form tutarsa turkiye liginin en iyi orta sahasi olacak.

    burak umut ikilisini de dogru okuyamadigi belli. birbirlerini sevdikleri icin performanslari daha iyi demek bulutlar uzgunken yagmur yagar demeye benziyor, biraz bilimse veri kat ki kahvedeki dayidan farkin olsun.

    umut ceza sahasi ici forveti degil. tek oynatildiginda gole yakin kalayim telasindan iceride bitiriyor kendini. ayni burak da boyleydi sene basinda. burak'in avantaji hiziydi en azindan. umut'un yaninda burak girince ceza sahasinin disina cikip rakibe bakarak oynayabiliyor haliyle ve takima fayda sagliyor. burak da umut varken kendini cok yormadan enerjisini hucum setlerine saklyabiliyor. cunku umut her topa cikmaya calisiyor, burak istedigi gibi defans arasinda gezinebiliyor. bir de ustune ceza sahasi disina cikip oyunun parcasi olmayi da ogrenmeye basladi, umut varken bunu daha rahat yapiyor. hadi biz ona umut demeyelim de, solundaki yasin gibi saginda da bir sekilde isleyen biri oldugunda burak'in alternatifleri artiyor. umut yorulmamasi acisindan katki verirken eger bruma oynarsa bu sefer de hizini kullanip ceza sahasi kosularini daha etkili yapabiliyor.

    isiniz alti ustu futbol yorumu yazmak, bari onda tembellik yapmak yerine adam gibi yapin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın