• 615
    biraz tom de sutter üzerinden olacak ama futbolumuzun ne denli içler acısı hale düştüğünü, yerlerde süründüğümüzü çok güzel gözler önüne serecek bir örnek bu arkadaş. beşiktaş'ın olmayan defansını perişan etti diye bulunmaz hint kumaşı oldu adam, bütün medya bu adamı konuşuyor oysa ki standart bir top oynayan brugge'ün standart bir görev adamı sadece ülke futbolu olarak bittiğimizi, süründüğümüzü itiraf etmemek için utanmasalar ibrahimovic diyecekler adama. uyandırmak istediğim bir konu var arkadaşlar. hani şu bizi şampiyonlar liginde hallaç pamuğu gibi savuran (bkz: 26 kasım 2014 anderlecht galatasaray maçı), 22 yaş ortalamasına sahip ilk 11'le maça çıkan, arsenal'e deplasmanda 3-0'dan 3-3 maç çeviren * anderlecht vardı ya, hah işte bu arkadaşı yaşlandı iş görmüyor diye ligdeki en büyük rakibine verdi. sebebi de çok açık her ne kadar çalışkan bir futbolcu olsa da 30 yaşındaki de sutter kariyeri boyunca zıplama yapamadı ve hep standart bir forvet ayarında kaldı.

    ha şimdi aranızdan çıkıp ama anderlecht ligde brugge'un gerisinde, uefa'dan da elendi diyecekler olacaktır illa ki. ancak bir anderlecht'in avrupa eşleşmelerine bir de brugge'un avrupa eşleşmelerine bakmanızı tavsiye ederim brugge hep kolay kuraları çekti, çeyrekte bile bana kalırsa en kolay olan dnipro'yu çektiler. bir ikincisi brugge'un ilk onbirde 22 yaş altı oyuncusu yok bi oulare var kenardan giren izquierdo 22, de bock 22, kaleci 22 başka da yok. anderlecht'te bir kaleci proto, bir de sol bek deschacht 30 yaş üstünde. geri kalan takım 26 yaş altı en önemli 4 oyuncuları dennis praet(20), mbemba(20), youri tielemans(17), aleksandar mitrovic(20) ki bu mitrovic'i hepimiz izledik de sutter'i falan cebinden çıkarır.

    işin acı tarafı de sutter'i hadi gene anladım adamın yedeği olan oulare'yi dahi yere göğe sığdıramayanlar var. tamam çocuk yetenekli ileride bir şeyler verecektir belki ama düşünün ki anderlecht'in kapıya koyduğu adamı dahi kesemiyor şu an. bizde transfer etmeliyiz falan ayağına yatıyoruz ya en çokta ona gülüyorum, biz şu oulare'yi falan türkiye'ye getirsek inanın rezil olur bir adım ileri gidemez. baskıyı kaldıramaz çünkü. örnek istiyorsanız apaçık ortada (bkz: armindo tue na bangna bruma). insana sahip olamadığı her zaman hoş görünür derler ya aynen öyle. evet bruma inanılmaz kötü oynuyor, bruma formsuz falan da bunun sebebi yeteneksizlik değil, oyunun daha çok soldan kurulması bruma'nın arkasında sabri-tarık vs. kim olursa olsun savunma yapmaktan ve paslaşmadan bir haber bekler olmaları en önemlisi de yaşadığı sakatlığın psikolojisiyle ikili mücadelelerden korkan bruma'ya gereken cesareti verecek bir psikolojik yardım bulamayışımız olayı içinden çıkılmaz hale getirdi.

    hızla dibe vuran ülke futbolunun son nefesleri bunlar. milli takımın durumu ortada gelenden geçenden 3-4 tane yiyoruz istisnasız, şike yapıp maç alan satanlar hala futbolun göbeğinde, hakemleri federasyonu söylemeye gerek yok zaten onları tarif edecek sıfat yok çünkü üzerine birde kulüp takımları avrupa'da orta standart takımlara elenip köyüne döndü bu sene daha da rezillik kalmadı. bu işin baş sorumlularını hepimiz biliyoruz aslında; yıldırımlar ve onları koruyan zat-ı muhterem. ünal aysal vakti zamanında bu ateş üfleyerek sönmez derken boş yere söylemiyordu ülke futbolunu kurtarmak için halı altına süpürmek değil, gerekeni yapmak lazımdı ancak çok geç kalındı.

    edit: bak bunu şimdi farkettim de sutter'i elmander'le falan kıyaslayan olmuş. yapmayın çarpılırsınız 30 yaşına kadar liginden dışarı adım atmamış 17 kere milli seçilebilmiş adamla aynı yaştayken 3 sezon premier lig, 2 sezon fransa ligi 60 küsur milli maça çıkmış adamı kıyaslamak elmayla armudu kıyaslamaya benzer ki de sutter geç açılmış bir futbolcu falan da değil. elmander başka bir adamdı. yeni hagi'ler devri bitti şimdi de bu başladı, öyle bir ihtimal yok eskinin yenisi olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın