resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 1522
    6-0 lık mağlubiyeti, bulunduğum mekandaki galatasaraylılar teker teker terk ederken sonuna kadar hiç utanmadan, gücenmeden izleyen birisi olarak yazıyorum; ben o mağlubiyetten hiç ama hiç utanmadım. fatih hocaya da asla ve asla sövmedim. bunu yapana da galatasaraylı falan demem. git barcelonayı tut derim. futbol tarihinde mucizevi olarak gerçekleşebilecek skorlardan birisi o gün bizim başımıza geldi. kalite olarak aralarında muazzam bir fark olmayan takımların maçlarındaki bu tarz skorlar bir taraf aşırı hücum oynadı, kafa göz fütursuzca saldırdı diye olmuyor. o maç da öyle olmadı zaten; sanki öyleymiş gibi lanse etmenin bir mantığı yok, ama hamza hocayı savunacağız diye şu maça atıfta bulunmayın allah aşkına.

    kadıköy deplasmanında tek utandığım, bitsin artık diye dua ettiğim maç efsanevi şampiyonluğu aldığımız sezonda 4-0 net yenildiğimiz maç. o gün çok çaresizdi takım, gerets de seyretmişti bizimle birlikte; ama kadro kalitesi olarak appiah, anelka, alex li bir takımın karşısına biz saidou, ferhat, uğur ile çıkmıştık. özetle çok ciddi bir kalite farkı vardı ve psikolojimiz maçı kaldıramamıştı.

    gelelim eleştiri yaptığım 8 mart 2015 fenerbahçe galatasaray maçına. bu 2 takım arasında ciddi bir kadro kalite farkı bana göre yok. maç öncesi fenerbahçe bire birde birçok mevkide daha ağır bassa da 2005-2006 sezonu kadar bir fark yok ve biz daha formdayız, fenerbahçe kırılgan, formsuz ve hoca yerine bir kukla var başında. bize gelince, hamza hoca galibiyet için çıkacağımızı söylüyor, çıkardığı 11de umutu sağda, tellesi solda gördükten sonra canım sıkılsa da 15 dakika takım top oynuyor. ben yanılmışım, böyle önde basarsak, oyunu kendi alanımızda kabullenmezsek çok iyi diyorum. 25 sonrası ise çaresizce anadolu takımına dönüyor koca galatasaray. sneijder topla buluşuyor, önünde top atacağı 2 stoper arasında kaybolan burak dışında kimse yok. sağda umut demek zaten sıfır kanat organizasyonu demek, önde baskı falan yapmayınca. telles önde olcan arkada zaten bir tuhaf, telles 30-40 metre tek başına top sürme derdinde, olcan desen her kafa topunda gergin, kademeye girip giremeyeceği belli değil. ne diyelim şimdi, aman hamza hoca süper takım sürdü herşeyi oynadı tüh şanssızlık mı diyelim.

    ısrarla bruma yasini koysaydı 3-4 olsaydı ana bacı söverdiniz diye bol keseden üfürmeyin. insanları kendiniz ile karıştırmayın. pozisyon vermedik diye iddaa ettiğiniz maç yine 3-4 olabilirdi. hiçbir müdahale yapmadı hamza hoca. giren çıkan önemli değil futbol mantığını değiştirecek, takımı baskıdan çıkarabilecek, ayağa oynatabilecek, öne taşıyabilecek, defans hattını biraz ceza sahasının önüne çıkarabilecek hiçbir şey yapmadı. bizimle birlikte seyretti. defoları olan, bu defoları sırıtan bir rakibe karşı kendi oyunundan bu kadar ödün vererek oynayacaksan ve üstüne ben galibiyet için çıktım sahaya diyeceksen, insanları kandırmış oluyorsun diyoruz.

    hamza hocayı asmıyoruz, kesmiyoruz. daha iyisini yapabilecek potansiyeli var diyoruz. arkasındayız, ümitliyiz ve şampiyon olacağız diyoruz. ama buraya gelip yok fatih terim hapı yutmuş, yok 6-0 ı görmeye yaşı yetmemiş, yok real madrid kapanmış (heee aynı bizim fenere kapandığımız gibi kapandı. 50 dakika orta sahayı tek bir olgun atakla geçmedi evet :) ) 6 yapmış falan gibi sadece karşıt fikirdeki insanı rencide edip kendince aşağı göstermeye çalışan yazılarla kendisini savunmaya çalışmayın. kendisi hatalar yaptı, daha da yapacak ve biz de bunları söyleyeceğiz ve arkasında duracağız. kendisinin savunulmaya ihtiyacı yok. prandelli kabusundan sonra bugün bu takım şampiyonluk potasında ise aslan payı ona aittir. aklı başında herkes de bunun farkındadır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın