• 326
    fenerbahçe'nin bu sezon içeride 2 farklı kazandığı yalnızca 2 tane maç var. * içerideki maçlarda daha önceki yıllarda olduğu kadar maçı kolay kopartamıyorlar.*bu, öncelikle 90 dakika boyunca sakin ve oyun disiplinini bozmadan mental açıdan sürekli oyun içinde kalmamız gerektiğini gösteriyor. ilk 15 dakika maçın en önemli bölümlerinden. bu sezon içeride oynadıkları maçlarda 1-15 dakika arası tam 4 gol bulmuşlar. kaldı ki zaten taraftar desteği ve kazanma mecburiyeti ile iştahlı başlayacaklardır. ilk dakikalarda top dolaştırarak tempoyu düşürüp, oyunu olabildiğince rolantide götürmemiz gerek. her geçen dakikanın hem skor açısından hem psikolojik olarak bizim lehimize olduğunu unutmamak gerek. ilk 15 dakikayı bu şekilde atlatmamız ve ilk bölümde 0-0'ı doğru oynamamız bu açıdan çok önemli. 15 ila 30 dakika arası fenerbahçe tempo kaybedebilir. bu dakika aralığında içerideki maçlarda 2 gol atıp 1'de gol yemişler. ilk yarının sonlarında ise devre arasına üstün gidebilmek için tempoyu arttırmak isteyecekler ve daha açık oynayacaklardır. 30 ila 45 dakika arasında içerideki maçlarda 3 gol atarken kalelerinde 3 gol görmüşler. yani ilk yarının sonlarına doğru skor avantajını almak için savunma güvenliğini ihmal edecekleri öngörülebilir. bu dakikalarda hem temkinli olmalı hem de skor aramalıyız.

    ikinci yarının başı ilk yarının başlangıcında olduğu gibi çok önemli. 45-60 arası 4 gol atarken, hiç gol yememişler. ikinci yarıya da yine baskılı başlamak isteyeceklerdir. bu dakikalar maçın konsantrasyonumuzun en üst seviyede olması gereken bir başka bölümü. çünkü bu dakikaları gol yemeden atlatırsak 70-65 arası fenerbahçe içerideki maçlarda yine bir duraklama dönemine giriyor. bu dakika aralığında içeride oynadıkları 11 maçta sadece 2 gol atarken 1 gol yemişler. maçın son bölümü (75-90') yine ilk yarının son bölümlerinde olduğu gibi bilinçsizce saldırabilirler. bu bölümde içerideki maçlarda 5 gol bulurken 3 gol yemişler. bu bölüme skor olarak önde ya da eşit girersek açık alanları değerlendirebiliriz.

    rakamlar şüphesiz yanıltıcı olabilirler ancak verilerin gösterdiği bir şey var ise o da maçın özellikle ilk bölümünü doğru oynamamız gerektiği. altını çizelim. gol yemediğimiz her dakika bizim takım direncimiz artarken fenerbahçe'nin kaos futbolu oynamasına neden olacaktır. ancak bu tabii ki ceza sahamıza gömülmek anlamına gelmiyor. maça başlangıç stratejimiz top rakipteyken alanları iyi kapatmak ve top bizdeyken oyunu olabildiğince yavaşlatmak olmalı. eğer ilk yarıyı dengede götürebilirsek ikinci yarının başında yine benzer bir strateji izleyebiliriz.

    15-30 ve 45-60 fenerbahçe'nin baskısının azaldığı dakikalar olarak gözüküyor. * bu dakikalarda kısa paslarla rakip alana yerleşerek daha cesur oynayabilir, oyun üstünlüğü ile beraber skor üstünlüğünü de almayı deneyebiliriz.

    30-45, 75-90 arası direkt ve uzun toplarla açık alanlarda kontra atak hücumları geliştirebileceğimiz dakikalar. sneijder'in yasin, bruma ve burak'a atacağı toplar fenerbahçe'yi tehdit edecek, rahatça üzerimize gelmelerini de engelleyecektir. aslında bu açıdan şanslı sayılabiliriz. yasin, bruma, burak gibi sprinter oyuncularımız ve sneijder gibi uzun ve direkt topları hızlı ve isabetli atabilecek bir oyuncuya sahibiz. kadromuz bu oyuna oldukça uygun. takım 2-3 pasta hızlı kontra hücum organizasyonlarını gerçekleştirebilir. kaldı ki hamza hoca bu oyunlara akhisar kariyeri'nden alışık bir hoca. bunu yanlış anlamamak gerek. bu korkak oynamak demek değildir. bu sabırla beklemek ve doğru zamanda doğru şekilde oynamak demektir.

    son olarak hepsini bir kenara koyarsak motivasyon ve konsantrasyon çok önemli. umarım basit hatalar ve gereksiz hareketler yapmayız. futbol şansı yanımızda olsun. eminim tüm oyuncularımızı büyük oynayacaklardır. o zaman zaten galibiyet kendiliğinden gelecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın