• 496
    bir sporcunun maaşını zamanında alamamasını problem etmeyen yada bu nedenle kulübünden ayrılan insanlara laf eden insanları anlamakta zorluk çekiyorum.
    "ayda 800 tl kazanan insanlar varken ...." ile cümle kuranlar şu başlığı terk etsin önce şu ülkede sorunlar bitmiyorsa bunun en büyük nedeni sorunun doğru analiz edilememesidir, doğru analizin önündeki en büyük engelde duygusallık ve lüzumsuz ajitasyondur.

    ben çalışarak kazandığım paraya güvenerek yaşamımı planlıyorum geleceğime dair planlarımı kazandığım paraya yapıyorum, tıpkı minimum seviyede para kazanan insanlar gibi ve tıpkı aklımızın hayal edemeyeceği paraları kazanan insanlar gibi, emeğimi iş yerime kiralayarak kazanıyorum, işime zamanında gidiyor hakkıyla yapıyorum eğer yanlışlarım olursa işverenim tarafından uyarı alıyor ve bu davranışlarım devam ederse işe girerken imzaladığım sözleşme gereği iş akdim fesh ediliyor. benzer şekilde iş yerim bana söz verdiği şeyleri yerine getirmiyor ve bu uzun süre devam ediyorsa ben fesh ediyorum, ne kadar normal geliyor değil mi ? çünkü çok normal ortada iki tarafın anlaştığı bir metin var ikisi de buna uymaya mecbur, iş ahlakı bunu gerektiriyor.

    furkan olayı sadece bir örnek nedendir bilmem iş sporcuların kazandığı paralara gelince patron sevici oluyoruz memleketçe, ebue sözleşmesinin şartlarının yerine getirilmesini isteyince hain oluyor aynı şekilde diğer oyuncular sadece bizde de değil, fernandez parasını isteyince fikret orman çıkıyor "hakkımı helal etmiyorum 1 sene yattı parasını aldı" diyor, prandelli sözleşmesinin karşılığını isteyince laf ediliyor vs vs uzar gider.

    yönetimde olan insanlar utanmadan çıkıp sanki bu sözleşmeleri taraftar yada yedi yabancı yapmış gibi " oynamıyorlar para alıyorlar" diye işin içinden sıyrılıp topu bu adamların üzerine atıyorlar, bir yere kadar anlarım oynamadan para alanların eleştirilmesini ki bende eleştiriyorum ama burada asıl suçlu olan yönetimdir, adamı getirirken eflak ile boğdan'ı vermediğin kalıyor sonra iş boka sarınca suç bende değil sporcuda... ne güzel memleket.

    furkan 2 sene boyunca düzenli maaş alamamış bir sporcu ayda 100bin dolar mı alıyordu kulüpten hiç umurumda bile değil paşa paşa ödemek zorunda kulüp o parayı, ben ayda 1 lira ev kredisi ödüyorum o adam belki 75 lira ödüyordu, belki anasına babasına ev aldı belki uçak aldı arkadaşım kulübün verdiği söze güvenerek kime ne ? ödemelerimi iki gün aksatsam banka hemen arıyor, o adamı da arıyordu eminim. herkesin yaşam standartı farklı herkes kazandığına göre yaşıyor, bunu anlamamak için özel bir çaba mı sarf ediyorsunuz cidden anlamıyorum, sen ayda 1500 tl alırken ayda 100bin dolar kazanan adamı eleştiriyorsan çalıştığın iş yerin senin paranı 2 sene boyunca düzenli ödemediğinde bizde gidelim sokaklarda kalan ömrü boyunca 1500 tl'yi bir aradan görmeyen insanlara soralım, muhtemelen onlarda senin için "ayda 1500 lira para alıyorlar 2 sene para alamadık diye zırlıyorlar" falan diyecektir bu kafa yapısına göre.

    furkan aldemir bu kulüpte oynadığı süre boyunca canını dişine takarak oynamıştır, çıktığı herhangi bir maçta mücadele etmediğini söyleyen taş olur ve kulübün ödemeleri aksatmasına 2 sene boyunca elinden geldiğince dayanmıştır ve açıkçası benimde zamanlamasını yanlış bulduğum bir şekilde kulüpten ayrılmıştır bu nedenle kimse kendisini suçlayamaz, tek suçlu kendisine tutmayacağı sözleri bol keseden veren şube yönetimi ve kulüp yönetimidir, 1 liralık bütçen varsa 1 liralık oyuncu alacaksın verdiğin sözleri adam gibi tutacaksın, çünkü sen sözünü tutmayarak bir personelini mağdur etmekle kalmıyor aynı zamanda koskoca kulübü rezil ediyorsun.

    şutu var yok onu tartışalım emeğinin karşılığını alamamayı tartışmak saçmalık sınırlarını bile aşıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın