• 132
    bizim açımızdan maçın taktiksel kilit noktaları şöyle;

    1-) uzaktan şut

    elimizde uzaktan iyi vuran futbolcular var. fener savunması geri doğru kaçtığı için çok fazla uzak şut fırsatı doguyor. fener'in yediği gollerin, verdiği pozisyonların çoğu böyle. kaleyi gördüğümüz yerden denemeliyiz. ayrıca uzaktan şut bizim özelliklerimizden biri. takımımızın güçlü yönlerinden biri.

    2-) sakin,konsantre cezasahası içi hava top savunması

    fener'in en fazla pozisyon yaratma şekli rakip yarı alanın ortalarında, kanatlardan içeri yapılan erken ortalar. özellikle webo oynadığı zaman daha etkili oluyorlar umarım emenike santraforda başlar. burada koray'a çok iş düşecek, zaten bir iki hava topu karşıladıktan sonra havaya girer, maçın adamı bile olabilir.

    3-) rakibi göbeğe yönlendirme

    bu da fener beklerini endişelendirecek tipte kanat oyuncularıyla ortaya çıkıyor. kanat oyuncularımızdan özellikle 2. yarıda ileride kalmalarını istememiz gerekmektedir. unutmayın konya ve aksihar'ın ortak tek noktası kanat oyuncularını kanat forvet gibi ileride tutmalarıydı. gökhan ve caner'in boşalttığı alanlara uzun topla kontratak şansları bulmak çok basit oluyor. bu gibi durumlarda fener kanatlardan top şişiremiyor ve oyunu ortaya yıgıyor. ağır oynadıkları için göbekten arapası çıkarana kadar aylar yıllar geçiyor kapanıyorsun.

    4-) kontratak

    fb muthiş arzulu bir pres yapan takım, bunun için savunmayı da öne çıkarmayı ihmal etmiyorlar. bu presi illa pas yaparak kıracağız diye bir olaya girişirsek işimiz zor, kaptırdıgımız tüm toplar bize pozisyon olarak dönecek. o yüzden olabildiğince çabuk ve uzun, özellikle kanatlara oynamamız lazım. rakiplerine acayip kontratak fırsatları veriyorlar. biz de bu sene bu kontratak işini çok iyi yapmaya başladık.

    5-) duran toplar
    iki takımda duran toplardan çok gol buluyor. duran top savunması olarak ise fenerbahce bizden bir adım önde.
    fakat son zamanlarda bu duran top savunması üzerine gelişim gösterdik. bu maçta da duran toptan gol olma ihtimali çok yüksek. rakip yarısahada faul almak, hucum duran topu bulmak bir taktiğimiz olabilir. bu taktiği fenerbahce de cok kullanacaklardır, güçlü oldukları bir yön olduğunun farkındalar. yine webo kilit durumda.

    6-) deplasman takımı gibi oynamak

    evet. rakibi öyle bogacağız edeceğiz diye risk almamak gerekiyor. maç berabere gittikçe şansımız olacaktır. aleyhimize hakem hataları da olacaktır, rakip çirkeflikleri de. bunların hepsini baştan bilerek maça başlamamız lazım. olası bu tarz durumlarda sakin olmak, kart görmemek hakemle muhabbete girmemek lazım, zira öyle durumlarda maçın tansiyonu yükseliyor ve bu da bizim aleyhimize oluyor.

    şimdilik bu kadar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın