resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 311
    --- alinti ---
    basın toplantısı: frank rijkaard

    galatasaray teknik direktörü frank rijkaard, uefa avrupa ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında yarın maccabi netanya ile oynanacak maç öncesinde bir basın toplantısı düzenledi.

    florya metin oktay tesisleri turgay vardar basın odası'nda düzenlenen basın toplantısında teknik direktör rijkaard, futbolcuların son durumları hakkında açıklamlarda bulundu: "bu maç diğer futbolcularımıza oynama şansı vermemiz için güzel bir fırsat. önce elano ile başlayalım. elano aramıza katılmadan önce manchester ctiy'de sadece 2 antrenmana çıkmış. elbette 2 antrenman yeterli değil ve şu an özel bir program dahilinde çalışıyor. biraz zamana ihtiyacı var. tabi ki galatasaray'da oynamak için bir hazırlık dönemi geçirmesi lazım. yarın ki maçta oynayamayacak. keita ise elano'nun biraz daha önde, yarın kadroda olacak ve oynama şansı var. nonda şu an bizim futbolculumuz, bizimle birlikte antrenmanlara çıkıyor ve yarinki maçta da kadroda olacak. ilk 11'de veya sonradan forma giymesi süpriz olmaz. linderoth israil'deki maça bizimle birlikte gelmedi ve burada antrenman yaptı. takımla birlikte de çalışıyor son antrenmandan sonra durumuna bakacağız" dedi.

    netanya karşısında nasıl bir oyun sistemi oynatmayı düşündüğüyle ilgili soruya ise hollandalı teknik adam, "4-3-3 sistemine baktığınız zaman bugüne kadar tek önliberolu da oynadık çift önliberolu da oynadık. takımım ve oyuncularım iki sistemi de oynayacak kaliteye sahip. oyuncularım için taktiğin değişmesi sürpriz olmayacaktır" şeklinde konuştu.

    bir soru üzerine frank rijkaard şampiyonluk yolundaki rakiplerinin durumundan önce kendi takımının başarısı ile ilgilendiğini belirterek "süper kupa finalini seyrettim. beşiktaş ya da fenerbahçe'yi değerlendirmek benim için yersiz olur. benin için önemli olan kendi takımım. onun başarısı beni ilgilendiren. beşiktaş ve fenerbahçe'ye saygı duyuyorum ama onları yorumlamam yersiz olur" dedi.

    rijkaard süper lig'in ilk haftasında pazar günü oynayacakları gaziantepspor maçında önce netanya maçını düşündüklerini de belirterek, "ben her zaman önümdeki maça bakarım. gaziantepspor maçından önce netanya maçına bakacağım. gaziantepspor maçında şu oyunculara yer vereceğim demek yarın oynayacak olan oyunculara saygısızlık olur. devamlı önümdeki maça bakıyorum" diye konuştu.

    avrupa kupaları'ndaki hedefin ne olduğu şeklindeki soruya ise frank rijkaard, "bu zamana kadar çok iyi çalıştık. her antrenman kafamda yeni şeylerin şekillenmesine neden oluyor. hemen sonuçlara gitmemeliyiz. buradaki bulunma amacımız başarılı olmak iyi yerlere gelmek. avrupa'da gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz" dedi.
    --- alinti ---

    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın