• 1523
    kendisinin tokat olayı ile ilgili olarak ilk defa yazıyorum.

    öncelikle adam tekme tokat dalmamış. bir tane tokat atmış anladığım kadarıyla. öte yandan belli bir seviyeye kadar spor yapan herkes (erkekler için konuşuyorum) futbolda da, basketbolda da, illa hocasından bir kere tokat, tekme yemiştir; bunları yemediyse normalde tekme tokat dalmasını gerektirecek ana bacı küfürlere maruz kalmıştır.

    ha, birine vurmak doğru mudur? değil midir? bu genel olarak bir tartışma konusu; ancak bunlar olmuş, olan ve hatta olabilecek şeyler. kötü örnek örnek teşkil etmez diyebilirsiniz ancak ben yine de şu örnekleri size hatırlatmak isterim.

    kahramanları sir alex ferguson ve david beckham. beckham'ın real madrid'e transferi öncesi alex ferguson'ın sinirlenerek vurduğu (random deniyor) krampon beckham'ın kaşını açar. kimse de çıkıp (basın dışında) ne oldu, nasıl oldu gibi açıklamalar yapmadı. bildiğim kadarıyla (hatalıysam düzeltin) beckham bile bu konuda sorulan sorulara cevap vermedi.

    ikinci olayda kahramanlarımız roberto mancini ve mario balotelli. bu antrenman sırasında yaşanan tartışma ve itiş kakışı sanırım internette gezen herkes gördü. detaylara girmiyorum.

    yine antrenör paolo di canio abimizin oyuncu ile tartışması var. bilmeyenler için https://www.youtube.com/watch?v=3MWwQ8eE7jI

    benzer olayları araştırsak onlarca buluruz.

    bu olaylar tamamen maç kazanma hırsından kaynaklanmaktadır. nasıl ki siz halı sahada gevşek oynayan arkadaşınıza çemkiriyorsanız, aldığı zamanın giydiği formanın kıymetini bilmediği için işinden olma (altını oyuyorlar) riski taşıyan bir adam da soyunma odasına girince kendine gel ulan diyerek vurabilir bir tane.

    normalde elbette şiddete hayır; ancak amaç "şiddet" değil ise, sporda böyle şeyler olma ihtimali de var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın