• 11779
    sivasspor düzenini asla bozmaması gereken takımdır.

    hamit ve selçuk kimse kusura bakmasın ancak bu ligin en iyi iki yönlü orta sahalarıdır. burak'ın fenerbahçe maçına kadar ki yokluğunda tek forvet malesef umut bulut ile başlayacağız. ancak orta alanı 3leyip sneijder'i sola atıp mancini düzenine dönmek büyük hata olur. çünkü o takımın gol sayısı çok düşüktür. ayrıca tek forvetli düzenin işlemesi için kanat oyuncularının kanat oyuncusu olup oyunu genişletmeleri lazım. bir de bu kanatların gol özelliği olması gerekiyor. yani sağdan bir top getirirken bruma ceza sahasında sadece umut olmaz. oraya yasin de yeni düzende selçuk da orada olmalıdır. ki sivas maçında ilk golü böyle bulduk. prandelli döneminde ise dikkatli izleyenler görecektir ne zaman hangi kanattan top getirsekte burak ceza sahasında hep yalnızdı. bunu sivas maçında belli ölçülerde çözdük.

    neden çift forvet diye ısrar ediyordum işte bu yüzden kanattan top geldiği zaman umut ve burak ikisi birden ceza sahasında oluyordu ve bu iki oyuncu birbirine artı değer katar birlikteyken sinerji oluşturan isimler. temel problem ileride ve ceza sahasında çoğalamamaktı.

    eski mancini düzeninde benzer problem bizi beklemektedir. o dönem sneijder ve telles'in bu kadar ön plana çıkış sebebi de budur. kalitesi inanılmaz ancak bunun yanında sağ tarafta oynayan burak sürekli ceza sahasında girip gol arayan bir oyuncuyken sneijder de çizgiye yapışıp kalmayan içeri kat edip telles'e koridor açan bir oyun yapısını ortaya çıkarıyordu. o dönem hatırlayın deplasmanda çok gol atamatık zaten de iç sahadaki etkinin sebebi buydu keza deplasmandaki etkisizliğimizin de sebebi budur. gollerin bir çoğu sneijder'in içinde olduğu sol kanat aksiyonlarından geldi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın