• 583
    --- alıntı ---

    bugün ligde bir sezonu 45 puanla bitiren bir takımın havuzdan aldığı ortalama pay 30 milyon lira. ayrıca ziraat, iddaa gibi isim hakkı kaynakları da mevcut. eskişehirspor gibi seyirci potansiyeli olan bir kulüpseniz hanenize maç günü gelirleri de yazabiliyorsunuz. hep söylerim, süper lig’in orta sınıf bir takımı, hollanda’nın- portekiz’in orta sınıf takımından iki kat fazla gelire sahip.
    eskişehir hemen her yılı bu puanlarda bitiriyor, üstüne de son iki sezonda büyüklere 5 futbolcu (alper, veysel, tarık, erkan ve aytaç’ı) sattı. beşinin bonservis bedelleri toplamı 20 milyon euroya yakın. üstelik bu iki sezonda dış transferde neredeyse hiç bonservis ödememişler. şimdi benim anlamadığım şu: yayın havuzu, isim hakkı gelirleriniz ortada. fena olmayan bir tribün geliriniz olmalı. ertuğrul sağlam’ın yaldızladığı oyunculardan 20 milyon euro koymuşsunuz kasaya. o zaman bu takım neden sürekli zayıflıyor? o zaman erkan’a neden 800 bin euro borç birikiyor, oyuncu neden alacağı karşılığında serbest kalmak istiyor?
    dün eskişehir’in sahaya çıkan kadrosu bence ligin en zayıflarından. eğer isimleri eskişehirspor olmasa, eğer itici bir tribün güçleri olmasa, balıkesir, akhisar ve gençlerbirliği ile onları küme düşmenin en güçlü adaylarından biri olarak sayarım. gerçi evinde 2-1 mağlupken 90+2’de causic’i oyuna sokan, üstelik sakat lawal yerine sahanın yıldızı sissoko’yu çıkaran skibbe faktörünü de unutmamak gerek!
    sahada böylesine zayıflamış bir eskişehir varken, galatasaray’ın görece iyi olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! dün akşam galatasaray da en az o buz gibi hava kadar, o bomboş tribünler kadar, topun seke seke gittiği o zemin kadar kötü. bazen eskişehir’den daha kötü. hamzaoğlu’nun galatasaray’daki en iyi hamlesi umut-burak çift santrforlu düzene dönmesiydi, iki oyuncu da güçlenmişti bu hareketle. ikisi birlikte sahada olmadığı anda yarı yarıya geriliyor galatasaray ofansı.
    eğer dün sahada iki sanatçı, sissoko ile sneijder da olmasa, çekilir bir tarafı yoktu zaten futbolun. galatasaray’ın her pozisyonunda, iki golünün de mayasında sneijder’ın zekâsı var. sissoko da topa her dokunuşu kalite kokan bir afrikalı. evet siyahi afrikalılar hızlı olurlar, güçlü olurlar, ama sissoko gibi tekniğini bulmak kolay değildir. biraz da golü düşünse, son vuruş denese çok daha fazla konuşturur kendini sissoko.

    --- alıntı ---

    http://www.milliyet.com.tr/...011359-skorergaleri/
App Store'dan indirin Google Play'den alın