• 11639
    yasin oztekin, salih dursun, endogan adili, blerim dzemaili, goran pandev, sinan bolat, izet hajrovic, lucas ontivero, oguzhan kayar, veysel sari, umut gundogan, burdisso gibi isimlere sadece bonservis olarak 16 milyon euro harcadi bu kulup. sadece son 1 sene icinde. yillik ucretleri, mac basilar, ivir zivirlarin toplamiyla maliyet 25 milyon euroyu bulmustur. uzerine selcuk, burak, eray'a hic gerek yokken verilen sacmasapan kontratlar filan var...

    bu oyuncularin hepsi gelirken "neden aliniyor ki simdi" dedirten oyunculardi. elde edilen koskocaman bir sifir oldu. bu parayla galatasaray alper potuk, gokhan tore, ozan tufan ve yusuf erdogan'i alabilirdi.

    bu tarz basit para hesaplarinin gercekci olmadigini tabi ki de biliyorum. ama bugun galatasaray yine 2000'lerin basinda oldugu gibi finansal zorluklarla, parasizlikla aniliyor. 1 sene icinde transferde yapilan yanlislar mali durumu bu hale getirdi. elde yaslanan, 3 sene sonra cok onemli oyuncularinin iyice captan dusecegi ancak kontratlarinin tam gaz devam edecegi bir kadro var.

    genclestirme sart, para yok. ne yapacak bu takim?

    1) emre, bruma, telles, semih, koray, sinan, tarik kesinlikle kadroda kalmak ve sans bulmak zorunda. bu oyunculara yapilan yatirimlardan vazgecebilecek luksu yok galatasaray'in.

    2) sneijder, melo, selcuk, muslera, chedjou, burak mutlu tutulmak ve iskelet kalmak zorunda. galatasaray onumuzdeki 2 yil belini dogrultmaya calisirken bu iskelet etrafinda sekillenecek.

    3) hamit, yekta, umut, olcan, dzemaili, hakan, sabri'den bu surecte akilci bicimde yararlanmak ve bu oyunculardan bazilarinin kontratlarini makul seviyeye cekmek gerekli. bu isimlerden sabri ve hakan hizmetlerinden dolayi daha iyisini hakettiklerini soylemek lazim.

    4) yasin, aydin, ontivero, dany, pandev, gokhan, engin gibi galatasaray seviyesinde olmayan isimlerle yollar ayrilmali.

    5) birhan, ismail berk, emre can gibi gencler kadroya eklenmeli, altyapi kadrosunun onu acilmali.

    6) kesinlikle ama kesinlikle sinir buyuk olcude kalkti diye yabanci oyuncuya ciddi bonservis vermemek zorunda. eger yapacaksa da bunu genc ve bonservis donusu alabilecegi isimlerle yapmak zorunda.

    7) amrabat'a yapilan yatirimi tekrar kullanmak gerek, zira amrabat'in yillik ucreti de makul. oyuncuya yapilan 8.5 milyon euroluk bonservisin donusunu almadan olcan, yasin, hajrovic, ontivero gibi amrabat'in yarisi olmayan oyunculara para harcandi.

    8) galatasaray transfere ayirabilecegi tum bonservisi ozan tufan, yusuf erdogan gibi milli takimin gelecekteki iskeletini olusturacak isimlere ayirmak zorunda. zira 2 sene icinde bu takimin 14 yerlisinin yas ortalamasi neredeyse 30'un ustune cikacak.

    ***

    galatasaray'in yanlislar yapabilecegi bir transfer sezonuna dahi tahammulu yok- isin sonu avrupa'dan men edilmeye dogru gidiyor. denizi ciddi kuruttuk.

    umarim artik surdurulebilecek bir duzen sonunda kurulabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın