• 195
    değişen yabancı sınırı ile derhal satın alıp galatasaray'la ilk deneme turlarına çıktığım oyun.

    oyunda mali durumumuz çok kötü. maaş ve transfer bütçemizin varla yok arası olduğu yetmiyormuş gibi bir de transferlerden gelen bedellerin yalnızca %25'lik kısmını kullanabiliyoruz. sezon başı bunun biraz yükseltilmesini izledim başkandan ama kabul etmedi. dolayısıyla muslera, sneijder gibi yüksek bonservis getirebilecek adamları satmayı düşünen arkadaşlar varsa kesinlikle tavsiye etmem. zira aldığınız bonservis bedelinin yalnızca 4'te 1'ini transferde kullanabileceksiniz.

    hal böyle olunca, ben de eldeki çöplerden kurtulup maaş yükünü hafifletmeyi ve bonservissiz ya da kiralık oyunculara yönelmeye karar verdim. gökhan zan, yiğit gökoğlan, engin baytar, aydın yılmaz, furkan özçal, yekta kurtuluş, umut gündoğan gibi gereksiz ve boşa maaş alan adamları ya bedavaya ya da cüzi ücretlere yolladım. maaşlardan kurtulunca bütçede fena bir yer açılmadı. eboue, pandev ve dzemaili'yi yollayayım dedim. pandev ve dzemaili satılabilir gibi ama çok az para veriyorlar. değmez yani. ve yerlerine o kadar az parayla adam almak çok zor olduğundan satmaktan vaz geçtim. yalnız eboue sülük gibi yapıştı amk. adam gitmiyor, teklif gelmiyor, gelen teklifi kendi beğenmiyor. işin daha kötüsü ne hikmetse adamı kadroya kayıt etsem bile kaydolmamış gibi gözüküyor. bug olabilir, ya da yabancı kuralı yamasıyla gelen bir hata olabilir bilmiyorum. adam bildiğin etkisiz eleman ve 2.5 milyon euro yiyor oturduğu yerden.

    daha sonra baktım, elimdeki bu bütçeyle kimleri alabilirim diye baktım. fazla seçenek yok haliyle fakat kiralık oyuncular arasında cazip isimler var. duarte diye genç bir arkadaşımız var. onu kiraladım çok cüzi bir bedele. eboue'yi oynatamadığım için sağ bekte bir tek sabri kaldı. tarık da var ama o da çok kötü, onu da satacaktım ama teklif gelmedi ona da. dolayısıyla yine çok cüzi bir bedele bursa'dan şener özbayraklı'yı aldım. bedelsiz transfer olarak kalu uche ve levan kenia gibi isimleri kattım. pek beklediğimi vermedi bu isimler ama zaten ben de yedek olarak almıştım onları.

    baktım fazla adam alamıyorum. ben de kiradaki amrabat ve dany'yi geri çağırdım. bu kadroyla sezona başladım. süper kupa'yı fenerbahçe'yi 4-1 yenerek aldım. ligde 13 maçta 1 mağlubiyet 1 beraberliğim var. ligde de fenerbahçe'yi 4-1 yendim. tek mağlubiyetim beşiktaş'a karşı. aşırı saçma bir mağlubiyet aldık. fifa'daki script olayına benzer şeyler oldu. hani ben ne yaparsam yapayım yenilecektim sanki ve çok sinir etti bu durum. ligin en formda, en çok gol atan, en az gol yiyen takımıyız. 2.'ye 9 puan falan fark atmışız. takım gümbür gümbür gidiyor. beşiktaş deplasmanında maçın başında saçma bir penaltı ile geri düştük. sonra beraberliği yakaladık. sonra demba ba çok uzaktan olmayacak bir frikik golü attı. daha sonra yine beraberliği yakaladık. ve 90+3'te beni deli eden bir durum yaşandı. ismail köybaşı frikikten attı ve 3-2 yenildik. yani tüm absürdlükler yaşandı. 90+3'te yediğime mi söveyim, ismail denen adamdan o kadar mesafeden frikik golü yediğime mi söveyim. o maçtan sonra bikaç gündür oynamıyorum oyunu amk. *

    neyse ligde lideriz an itibariyle. şampiyonlar ligi'nde ise legia, city ve porto ile aynı gruptayız. ilk maçta legia'yı 6-0 yenerek bir nevi uefa kupasına katılmayı garantiledik. sneijder, chedjou, melo gibi kritik oyuncularımın sakatlandığı dönemlerde porto ve city ile oynama şanssızlığına düştük. dirensek de ikisine de çok pis yenildik. daha hiçbir şey bitmedi ama 3.'lük gözüküyor gibi bize en kötü ihtimalle.

    takımı tek forvet oynatıyorum. burak oyunda baya iyi. sneijder döktürüyor. en sürpriz performans ise amrabat'tan geldi. 10 resmi maçta 9 golü ve 4 asisti var yanlış hatırlamıyorsam. inanılmaz gerçekten. bruma çok bekleneni vermese de fena değil. arada bir sakatlanıyor yalnız. melo ve telles'ten çok memnunum. sabri de hiç fena değil, hatta iyi bile baya. şu an istatistiksel açıdan amrabat, sneijder ve burak takımın zirvesinde diyebilirim. bakalım yolumuza devam edeceğiz zamanla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın