• 11638
    137 milyon euroluk degeri oze istirak sonucu olan futbol takimi. bagli oldugu kurum da borsada islem goren sirketlere sahip bir kurulus.

    tff ise odenekle calisan bir devlet kurumu. yani harcadigi her bir kususta toplumun en ustunden en altina herkesin katkisi ve payi var. basa saralim.

    ozel istirakin nasil kullanildigi o istirak sahibini ilgilenirirken (ayni cebindeki parayla forma, atki, don almak isteyen kisi gibi) devlet odenegi ile is yapan organizasyonlarin bunu nasil kullandigi butun halki ilgilendirir. basa saralim.

    kendi ozel birikimimi nasil kullanacagim benim zevklerim ve vicdanimi ilgilendirirken bunu iyi yonde kullanmami da kimseye soylemek zorunda degilim. bu ayni zamanda su demek: aylik gelirim 5000 tl ise bunun her ay 200 tlsini yardima muhtaclara veriyorsam bunu kimseye ispat etmek zorunda da degilim, yaptigim da yeterince iyidir(kendi vicdanimca) matematik olarak da yeterlidir cunku herkes benzer bir orani tuttursa yardim edilmeye muhtac insan kalmaz. basa saralim.

    devlet odenegi ile is yapan organizasyonlar ise her kurusun hesabini vermek zorundadir ve zaten ozel istirakin lokomotif oldugu sektorlerde, ozel istirakin ilgilenmeyecegi yatirimlari yapmak "zorundadir". kitler de boyle calisir, federasyonlar da. devlet odenekli bir organizasyonun buna odenek bulamiyoruz diyip baska yerde milyon eurolari hesap vermeden sacma luksu yoktur. basa saralim.

    toplum vicdani sahip oldugu kadariyla mesulken, devlet vicdani yonetimiyle mesuldur. cunku elindeki zaten kendisinjn degil toplumundur. bu nedenle oze istiraklerin basi cektigi yerlere degil, toplumun en ulasilmaz yerlerine destek olmakl mukelleftir. yine basa saralim.

    elinde 100 olan birinin 1'i bile muhtac birileri icin ayirmayi dusunmesi cok buyuktur. geri kalan 99'i isterse dolar olarak sarar burnuna ceker, bir sey degistirmez. elindeki hepsini vermek zorunda degildir. devlet ise elindekinin hepsini topluma vermek zoundadir cunku gercek sahibi halktir. 100'un 99'unu muhtac olana verip geri kalan 1'i bile cebine indirme luksu yoktur. hele hele hesap vermeden istedigine yuksek yuksek maaslarla o odenegi dagitma luksu yoktur. hadi dagitti diyelim, param kalmadi muhtac olunan yerlere odenek cikamiyorum o nedenle kapatiyoruz diyemez.

    bu ulkede her sey: dunya algisi, vicdan algisi, yonetim algisi... soyut gibi gorunen tum varolusla ilgili degerler boka sarmis durumda. her seyi boktan, hadi basa saralim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın