aynı isimdeki diğer başlıklar:
resim
Harold Kewell
Görev:Teknik Direktör
Takım:Yokohama F. M.
Yaş:45
Uyruk:Avustralya
  • 652
    dönemim leeds maci öncesi yaratilan nefret atmosferinden olmali, özellikle rövansta maca degil, adeta savasa cikiyorduk. ingiliz basinin kiskirtmalariyla milli gururumuz incilmisti, ve bu da leeds'lilere büyük bir antipati olarak yansidi. en basta leeds teknik direktörü o'leary ve sonra da leeds'in en iyi ve tehlikeli oyuncusu harry kewell'e karsi bu 'nefret' odaklanmisti bende. biraz da saygi ve kaygidan olsa gerek. o zamanki göz bebegimiz emre'ye yaptigi hareketten dolayi oyundan atilmasindan ne kadar da haz almistim. harry kewell sevmedigim oyuncular listesinde bas siralardaydi 2000'den beri.

    sonra bir gün galatasaray.org'ta "harry kewell galatasaray'da" diye okuduk. ne yalan söyleyeyim, kabullenemedim ben bu transferi. büyük isim, cok iyi oyuncu, ama 2000'in hatirasi var, 8 senelik bir antipati var. hani bugün "mehmet aurelio galatasaray'a gelmesin" diyenlerimizin hisleri bende hic fenerbahce'de oynamamis olsa bile, kewell'e karsi vardi.

    ancak harry kewell bana bu noktada hayat dersi verdi. tam bilmedigin, basin'in manipule etmesi ve gencligin de gaza getirisi ile bir insan hakkinda yargiya varmayacaksin. baskalarinin haberleriyle "nefret" gibi asiri ve negatif hislere kaptirmayacaksin kendini.

    harry kewell, galatasaray'da ne kadar asil, beyefendi, centilmen, ve adina hic yakismayacak kadar alcak gönüllü bir insan oldugunu bana cok cabuk gösterdi, ve henüz bir sezon sonrasi benim gözümde hagi, popescu, prekazi, falko, stumpf, taffarel, mondragon gibi yabanci efsanelerle bir nefeste andigim gercek bir galatasaray efsanesi oldu.

    beni utandirdigin, ve bana verdigin ders icin tesekkürler, oz büyücüsü!
App Store'dan indirin Google Play'den alın