• 422
    messi 'ye yeteneğiyle yıldız oldu, ronaldo 'ya çalışarak yıldız oldu demek iki oyuncuya da çok büyük haksızlık yapmak olur. messi 'nin binlerce tekme yiyip ayakta kalması sadece yeteneğiyle alakalı değildir. ayrıca o inanılmaz deparlar için nasıl bir kondisyon yüklemesi yaptığını az çok tahmin edebiliriz herhalde.

    ronaldo ise sadece çalışarak yıldız olmamıştır. zira bu istatistikler ve her şekilde gol atabilme özelliğine bakınca, dünyanın en çok çalışan oyuncusundan 10 kat fazla çalışıyor gibi bir anlam çıkar ki böyle bir şey de mümkün değildir.

    kendilerini futbol tarihinin yıldızları arasına sokan özellikleri hem çok yetenekli olmaları hem de çok fazla çalışıp, futboldan başka bir şey düşünmemeleridir.

    ama şöyle bir şeyden bahsedilebilir; ikisi de ilk çıkış noktalarında birbirlerine benziyorlardı. bundan sonra messi mevcut özelliklerini koruyarak devam edip, fizik kurallarına aykırı ve estetik şölen tadında gollerine devam etti. ronaldo ise, daha fazla fizik ve kondisyon gerektiren teknikleri seçip bu yönde kendini geliştirdi. bu şekilde daha çok gole en kolay nasıl ulaşabilirim gibi bir mantıkla hareket etti. bu da kendisini tam bir silah ve istatistik canavarına çevirirken, attığı gol sayısının önemli olmadığı futbol izleyicisi için ikinci plana atıldı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın