resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 3998
    15 nisan 1989 galatasaray kahramanmaraşspor maçı'nda zoran simoviç'in attığı golden sonra, galatasaray tarihinde gol atma başarısını gösteren ikinci kalecidir. gol attığı maçta ayrıca; daha önce taffarel'in kırdığı ve mondragon'un egale ettiği normal ligde 15 maç gol yememe rekorunu 19 maça çıkarmıştır ve rekorun tek sahibi olmuştur. 28 aralık 2013 kayseri erciyesspor galatasaray maçı'nda felipe melo'ya attığı ve melo'nun gole çevirdiği 60 metrelik pas, galatasaray kariyerinin ilk asistidir.

    her şey bir tarafa, bizi kendisine ve muhteşem performansına o kadar alıştırdı ki; birazcık formu düşse şaşırıyoruz. zapata, de santics, aykut v.s gibi rezalet kalecilerden sonra kendisi galatasaray taraftarı için evliya mertebesine ulaşmak üzeredir (en azından benim için öyle). zaman zaman formunun düştüğü dönemler haricinde (ki o dönemler genelde takımın rezalet top oynadığı ve muslera'nın her maç 7-8 gol pozisyonuyla karşı karşıya kaldığı dönemler oluyor) galatasaray'da geçirdiği 3.5 sezon boyunca çok üst düzey bir performans ortaka koymuştur. kendisinin önüne 11/12 den beri adam akıllı bir defans kurgusu oturtamayıp, dünyanın en iyi kalecilerinden birine gol yememe rekorları kırdıracağımıza, gol kurtarma rekorları kırdırmamız da bizim ayıbımızdır. (kariyerinde tek bir defa milan'dan 5 gol yemiştir, milli takımda 3 golden fazlasını kalesinde asla görmemiş bir adama madrid'den 6 yedirmeyi başarmışızdır).

    2 haziran 2019'a kadar sürecek sözleşmesi an itibariyle kulübün kasasında durmaktadır. yabancı sınırının kalkması ile beraber o sözleşmeyi "muslera 40 yaşına gelene kadar" şeklinde uzatmak farz olmuştur. 4 sezondur bizleri bir defa bile üzmeyen, şimdiden efsane galatasaray kalecileri arasına girmeyi başarmış kedimizdir.

    kedi canını senin :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın