• 67
    makarası bir yana beşiktaşı maddi anlamda galatasaray'ın önüne geçireceği iddiaları tamamen safsata olan staddır. gerek loca sayısının arenaya oranla düşük olması, gerek koltuk sayısının azlığı sadece stad geliri açısından farkı uçurumdan kabul edilebilir bir seviyeye getirecek.

    stad içi sponsorluk konusu ise tam bir manüplasyon olan konusudur. türk telekom ve vodafone aşağı yukarı yakın paralar veriyor. bir de 2009 ve 2014 yıllarının futbol büyüklüğünü o dönemki galatasaray ve bu dönemki beşiktaş durumunu da hesaba katmak lazım.

    benım de kulübü eleştirdiğim konulardan birisi stad içi tribün isimlerinin satışı, kuzey ve güney tribünlerimizde isimler varken doğu ve batı tribünlerinin isimlerinin satılmaması ciddi zaaf. beşiktaş ise bu konuda tamamen sıfır şu an henüz bir tribün isim hakkı satışı olmadı.

    bunların hepsinin üzerine ise şunu koymak lazım. beşiktaş bu kadar kendi skalasına göre iyi gittiği bir dönemde localarının satışını bitiremiyorsa oturup düşünmek lazım.

    41bin kişilik stad her zaman hiç yoksa 35 bini dolar çünkü semt ve istanbul taraftarı beşiktaşın güçlü.

    tüm bu veriler ışığında fark kabul edilebilir bir seviyeye düşecek ancak biz hala önde olacağız. beşiktaş'ın fenerbahçe ile farkı loca sayısı ile kapatabileceğini hatta stad gelirlerinde geçebileceğini de düşünüyorum. bilindiği üzere fenerbahçe'de kale arkalarında loca yok ve eğer ben yanlış bilmiyorsam 54 tane locası var. bu sayı da galatasaray ve beşitaş'a göre geri düşebilecek kadar geri bir rakam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın