resim
Armindo Tué Na Bangna
Takım:Braga
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.73
Uyruk:Portekiz
  • 2306
    kendisinden hala umutluyum, hep de güzel şeyler yazıyorum hakkında ama savunmak için kullanılan argümanların bazılarının da yanlış olduğu kanaatindeyim. sakatlanmamak için kendini kasmadı, 2. yarı oyuna girmesi işimize yaramaz, depar atabileceği ortamlar olması lazım tarzı şeyler yazılmış mesela.

    benzer bir zeminde ciddi bir sakatlık geçirdiği için çekincelerinin olması normal tabii ki. tecrübesiz ve genç bir oyuncu olduğu için bu konuda en büyük iş teknik heyete ve arkadaşlarına düşüyor. bu çocuğun mental olarak hazırlanması lazım. ancak, sakatlanmaktan korktuğu için kendini kasmadı denen maç sezonun en kritik maçlarından biri, derbi maçı. bir tek düzgün zeminde oynayabileceğini kendisi ve biz kabullenirsek zaten çocuğun oynayabileceği deplasman maçı bir elin parmağını geçmez, ki daha yağışlar yeni başlıyor bizim stadın geçen senelerdeki gibi olup olmayacağını da bilmiyoruz. hızıyla ve bireysel yetenekleriyle öne çıkan bir oyuncu bruma. ben de ilk 11 çıksın oynasın istiyorum ama yabancı sınırı tercihler yapmaya zorlayacak bu sezon bizi. sonradan oyuna girmesi de çok olumsuz görülmemeli, 60'tan sonra yorulmuş bir takımın karşısında çıktığı zaman da biraz daha iş yapmasını beklemeliyiz bence. bir tek depar atmayla da oynanmıyor futbol, her zaman boş ve geniş alan vermez rakipler; bundan dolayı futbolu öğrenmesi gerekiyor. bu da hem oynayarak hem de teknik heyetin yardımıyla olabilecek bir şey.

    bana göre bu çocuğun mental olarak hazırlanması lazım; en büyük sorunu basit oynayamamak, hızlı karar verememek ve her zaman süre bulamadığı için süre alınca hep kendini göstermeye çalışmak zorunda hissetmesi. bunların birçoğu çözülebilecek sorunlar ama iyi motive edilmeli, rahat olması sağlanmalı, psikolojik olarak destek olunmalı, yoksa bruma'nın patlama yapması beklediğimizden çok daha uzun sürecek gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın