resim
Felipe Melo de Carvalho
Takım:Fluminense
Mevki:Stoper
Yaş:40
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 8068
    sözlük sinerjisinden midir nedir bende son bir haftadır melo'nun artık efsaneler arasına girip girmediğini düşünüp duruyordum. ama dönen konuşmalara bakınca savunan savunmayan herkesin bir şeyi kabul edeceğini düşünüyorum: bu adam olacaksa eğer galatasarayın efsanesi olacak.

    peki nedir onu farklı kılan? herkes örnekler vermiş bende vermeyi düşünüyorum.

    1) bu adamın oynamadığı her ama her maçta hepimiz bir eksiklik hissediyoruz değil mi? bu tartışma neden bu hafta dönüyor. son maçta melo oynamadı? eksikliğini hissettik mi? evet hissettik? peki nasıl bir eksiklik bu? ben sevgilimle akşam yemeğini evde birlikte yiyorsam hep biraz huzurlu hissederim kendimi? tam tersinde de ne o yemekten keyif alırım ne de o akşamdan? melonun olmadığı her maç tatsız tuzsuz bir akşam yemeği gibi? o yokken isyan edecek, rakibin salak oyuncusuna hakettiği cevabı verecek ikinci bir adam yok. beni şu an bir maçlığına galatasaray kadrosuna alsalar ve hadi şu maça çık oyna deseler maçı melo gibi yaşarım, ondan heralde.

    2) yıldırım demirören denen zatın galatasaray' a zarar vermek için neler yaptığını bilmeyenimiz yok. hepimiz (götü yiyen) sokakta görsek suratına tükürmek isteriz. peki kupa töreninde bu zatın elini bile sıkmayan, morum morum morartan kimdi? o çok sevilen imparator mu? xelcuk mu qıral mı? kim? yalnızca melo. hepimizin içinin yağları erimedi mi o gün? eridi. o gün hepimiz "ulan melo iyiki galatasaray'lısın. daşşaana gurban!!11?p!½" demedik mi? dedik. ulan hepiniz oradaydınız be!!!

    bu ülkede daşşağı melo kadar pahalı başka bir futbolcu yoktur.

    3) emre (baş harfini büyük yazma gerekinimi duymadım) denen tescilli ırkcıya 80 milyonluk ülkede haddini bildiren, bildirirken türkiyedeki hakkaniyet sahibi bütün taraftarın içinin yağlarını eriten başka bir insan evladı (futbolcu değil) var mıdır? cevabı yoktur.

    4) hiç hak yemiş midir? cevabı tabikide hayır. rakibine saygısızlık yaptığını gördünüz mü? hayır. taraftara yalakalık yaptı mı? hayır. menajeri transfer zamanı işin bokunu çıkartmışken galatasaray' da kalmak için çaba gösterdi mi? evet. aldığı herbir kuruşu son damlasına kadar hakedecek şekilde sahada mücadelesini veriyor mu? cevabı kesinlikle evet.

    galatasarayda 4. yılı bu sene. daha da oynar. oynayacak bu takımda. zaten sırf rakip takımların, yancı medyanın bu kadar çok bu adamın üzerine oynamasından, sürekli ekarte etmek istemelerinden herşey belli.

    yukarda sorulan soruları, verilen (evet-1/hayır-0) cevapları bir bilgisayara girseniz 0,1 saniyelik bir hesaplamanın sonunda 1,0000(efsane) çıktısını üretir.

    not: bilgisayarın hesaplama hatası yapma ihtimali tirilyonda birdi yanılmıyorsam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın