resim
Fırat Aydınus
Görev:Eski Hakem
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 631
    devre arasında kendisiyle ilgili yazdığım #1619509* entrysi ile en ofsayt entrylere girmişim. ben yazdığımda, kararların doğru olduğunu söyleyen bir iki kişi vardı. selosked dışındakiler sözlükteki baskıyı görünce silmişler herhalde, maç sonuna kadar bir tane düzgün şey yazılmadı adamla ilgili. ben hala o maçta* iyi bir yönetim gösterdiğini düşünüyorum. bir hakem için oldukça zor bir maç oldu. ikinci yarı biraz kontrolü kaybetti ama tribünlerde maç sonuna kadar adama küfredildiği bir ortamda, hakemlerin üzerindeki baskının da son zamanlarda iyice arttığını düşünürsek o pozisyonlar süzülmesi çok zor pozisyonlardı.

    hala 4 penaltımız verilmedi diyenler olması enteresan tabii. ilk yarıdakilere penaltı diyenler, aynı pozisyon fenere penaltı çalınsaydı "doğru karar" mı derlerdi yoksa demezler miydi. bakın böyle sorunca gayet basit oldu. servet'in zeybeğe çıktığı pozisyonu ben şahsen tekrarında görebildim, kale arkasındaki hakem belki uyarabilirdi, süzmesi zor pozisyondu. burak'ın oyuncuyu ittiği pozisyonda da bence penaltı çalınabilirdi, çok şiddetli bir itme değildi çünkü ama burak o tip pozisyonlarda faul yaptığı için ilk izlediğimde ben de itti diye gördüm, yoruma açık bir pozisyon bence biraz.

    mümkün olduğunca objektif bakmaya çalışıyorum pozisyonlara ama bazı yazarlar eski maçları, melo'yla gerginliğini falan hatırlayıp hata yapsın linç edelim diye bekliyorlar. bunda tabii ki fenerbahçe'nin her maç bedavadan hakem eliyle kazandığı maçların da çok büyük payı var. burak'ın pozisyonunun aynısı bir gün önce olmuştu mesela*, fenere penaltı çalınmıştı. karar yanlıştı, herkes eleştirdi. benzer pozisyon bize oldu, çalınmadı, neden çalınmadı oldu bu sefer de.

    bunlar benim görüşlerim, bunları yazdım diye de "gizli fenerli" falan yazıldı o gün, lütfen biraz daha saygılı olalım, düşünerek yazalım hepimiz galatasaray sözlük yazarları olarak. hepimiz takımın iyiliği için yazıyoruz şurda, fenerli kafası yaşamayalım. benim gibi düşünen yazarların da olduğunu görmek hoşuma gitti açıkçası, kaç gündür bakıyorum, kazanmamıza rağmen adama eleştiri vardı. fifa kokartını kaybetti de cüneyt çakır'ın kokartının olduğu yerde fırat aydınus'un kokartının olmaması zaten anlaşılır bir şey değil benim açımdan. ülkede düzgün giden bir şey kalmadı zaten, bütün düzen komple kokuşmuş, futbola da her türlü şike falan girmiş. her şeyi hesaba katınca, fırat aydınus, türkiye'de benim en çok güvendiğim hakemdir. istatistiğini bilmiyorum ama hatırladığım kadarıyla da collina gibi bize uğurlu gelmiştir, yönettiği çoğu maçı kazanmışızdır. haftaya da fener maçı yönetse de fener kaznabiliyor mu gerçek futbol kurallarıyla görsek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın