• 11487
    bunyesindeki oyunculara yillik 56 milyon euro garanti ucret odeyen takim. buna karsilik rakiplerinden fenerbahce 46.5, besiktas is 27 milyon euro oduyor.

    bir de buna her gun artan euro kurunu ekleyin... bugun euro 3 lira oldu. kisacasi galatasaray alemin enayisi olmus durumda... malesef.

    galatasaray seviyesindeki bir takim 24 kisiden fazla bir kadroya ihtiyac duymaz, aksine bundan zarar gorur. bu 24 kisinin 8'i takimin iskeletidir. bir diger 8'i takimin ilk 11, rotasyon, yedek arasinda degisen isimleridir. geri kalan 8 isim de forma sansi elde edebilecek seviyede 23 yas alti genc isimlerdir.

    ilk grupta selcuk, burak, sneijder, muslera, burak, chedjou, semih var. yani 1 oyuncu daha as olabilir. bu oyuncular toplam garanti 20 milyon euro kazaniyorlar ve kisibasi 20bin euro civarinda mac basi gelirleriyle birlikte yaklasik toplam maliyetleri 25 milyon euro. bu gruptaki oyuncularin maaslarinda makul indirimlere gidilmeli. ozellikle selcuk, burak ve melo'nun kontratlari olmasi gerekenin uzerinde. ancak hala bu bolumde bir takviyeye ihtiyac var.

    galatasaray'in ikinci 8 olmasi gereken grubu ise cok siskin, verimsiz ve maliyetli: umut bulut, hamit, dzemaili, olcan, yekta, yasin, sabri, hakan, veysel, aydin, umut gundogan, furkan, sinan bolat, pandev, engin, yigit, eboue... ayrica dany ve amrabat da burada. bu grubun toplam maliyeti 22 milyon euro. elde ise muthis bir yetersizlik var. bu gruptan bir cok isimle yollar ayrilmali. tam 17 isim var bu kategoride ve katkilari korkunc bicimde yetersiz, birinci gruptaki oyuncular kadar garanti ucretleri var. burada eboue, pandev, dzemaili, veysel, umut gundogan, aydin, furkan, engin, yigit'in ayrilmasi galatasaray'in 12 milyon euroluk rahatlamasi demek.

    ucuncu grup ise bence yine iyi ancak daha iyi olmasi gerek: telles, bruma, tarik, koray gunter, sinan, emre, kaan baysal. bu gruba ise takimin dinamizmi ve uzun donem planlamasi icin takviye gerekli. telles, bruma, tarik, koray, sinan gumus, emre colak profil olarak hep dogru isimler, ancak 6 kisiler sadece. katkilari ikinci gruptan cok daha fazla olmasina ragmen kazanclari 6milyon euro'nun altinda, ustelik satilip bonservis saglama ihtimalleri var. galatasaray bu grubu buyutmeli ve daha fazla forma sansi vermeli.

    ***

    galatasaray'in ocak ayinda yapmasi gereken acik ve net.
    - ilk grubun tamamini takimda tutmak,
    - ikinci gruptan yararsiz herkesi bosaltmak,
    - birinci gruba bir tane teknik direktorun tercih edecegi bir oyuncu takviye etmek,
    - ucuncu gruba kadroyu ciddi zorlayabilecek genc oyuncu eklemek.

    kisa ve net.

    bu yonetim eger kadroyu su sablona sokabilirse, ki amaclari buna benzer gozukuyor, galatasaray'in bu senesini ve yakin gelecegini kurtaracaktir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın