• 11489
    gerek hamza hamzaoğlu başlığında, gerek maç başlıklarında sıklıkla okumaya başladığım bir yanılgı var ki, galatasaray'ın 4-4-2 oynadığı yönünde. hayır galatasaray 4-4-2 oynamıyor. "takımın genlerinde 4-4-2 oynamak var" gibi bir ezber var, sahiden çok komik. bu hızla değişen bir oyunda 15 yıl öncesinin kalıplaşmış fikirlerini savunmak çok yersiz. sahada iki forvet ve dört orta saha oyuncusu olması takımın sahaya yayılışının 4-4-2 formasyonunda olduğu anlamına gelmiyor. örneğin bu 13 aralık 2014 konyaspor galatasaray maçında oyuncuların topla en çok buluştuğu noktaların grafiği;

    http://tr.matchstudy.com/...8/1308_ABallPlay.jpg

    hamza hoca hem futbolcu hem de teknik adam olarak uzun süredir ligimizin içinde ve büyük takımların kötü oynasalar bile sadece taşıdıkları formayla bir çok maçı kazanabileceğini en iyi bilen insanlardan. dolayısıyla ligde gösterdiği performans ve takıma kısa sürede yaşattığı radikal değişim şaşırtıcı değil. oyunu tutmak yerine taraftarın 4-4-2 döneminden alışkın olduğu biçimde ileride pres ve alanları kapama ile iyi sonuçlar yakalıyor. kısa sürede yansıttığı kadarıyla tek oyun planı bu olmayacak, iyi bir taktisyen olduğu aşikar. sözleşme süresinden hareketle büyük çaplı bir değişimden ziyade önünde yalnızca lig ve türkiye kupası hedefleri kalmış olan takımı iyi bir devre arası programı ve kadro fazlalıklarından kurtulabilirsek belki makul bir kaç takviye ile mayıs ayına mutlu mesut ulaştıracağını düşünüyorum.

    üzücü arsenal maçı hariç henüz ciddi bir sınava tabi tutulmuş olmasa da hamzaoğlu'nun kısa sürede organizasyonumuzla ilgili eksikleri kapatması gerekiyor. temennim ve hamza hoca'nın bıraktığı ilk izlenim ise bu birlikteliğin uzun yıllar sürecek olduğu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın