resim
Felipe Melo de Carvalho
Takım:Fluminense
Mevki:Stoper
Yaş:41
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 7989
    galatasaray'a fiziksel olarak peak noktasında gelen, gün geçtikçe yaşı itibariyle doğal olarak fiziksel kalitesi kademe kademe düşmeye başlayan oyuncumuz. ilk geldiği sezon savunma arkasına ani koşular yapabilecek durumdayken artık box-to-box özelliğini yitirdi. 2013-14 sezonunda şu baklavaya döndüğümüz, schalke'yi eleyip ligde de fırtına estirdiğimiz düzende savunmanın hemen önünde muazzam bir performansı vardı ve artık bana göre melo için en optimal pozisyon odur. 4-4-2 hatta 4-2-4 oynayıp merkeze selçuk-melo dikecek bir lüksümüz yok artık böyle oynadığımızda en kolay maçlarda bile muazzam savunma zafiyetleri göstermemiz kaçınılmaz.
    melo'nun galatasaray ile 1,5 yıllık mukavelesi kaldı ve geriye kalan süreyi kalabalık orta sahanın derindeki emniyet sibobu rolüyle geçirmesi; top dağıtma, savunma meziyetleri ile soğukkanlılığı sayesinde hem bizim hem onun adına en sağlıklısı olacaktır. önümüzdeki sezon da artık kendisinin yerini alabilecek, daha hareketli oynayabilen daha genç bir oyuncuya yönelmemiz ve yavaş yavaş yokluğuna alışmamız taraftarıyım.

    kontratı sona erdiğinde 33 yaşında olacak(haziran doğumlu) ve bu, melo'ya veda etmemiz için en ideal zaman. ama hala o zamana kadar kendisine çok ihtiyacımız var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın