• 11461
    öncelikle formda oyuncusu çok az bu takımın. bu şartlarda emre çolak'ı kesmek akıllıca bir hamle olmaz. ayrıca arsenal karşısında defansif defoları çıkan bu dizilişi sadece iç saha maçlarında zayıf takımlara karşı kullanmak mantıklı olur. o yüzden emre çolak bahanesiyle 4-2-4'ten vazgeçip 4-5-1'e geçmek zorundayız. kritik adamımız da melo olucak.

    dörtlü defansımız şampiyonluk için yeterli değil. beklerimizin giren çıkanı hepsi kötü. stoperde chedjou dışında güvenilir adamımız yok. o halde oraya 5. defans olarak ön libero şeklinde melo monte edilmelidir.

    ortasaha tandemi melo-selçuk, selçuk-emre, melo-emre olsun yumuşak kalıyor. her şartta 22-25 kilometre koşması gereken bu ikililer bu mücadeleyi gösteremiyor. emre çolak'ın mevcut formu ve oyun kurma becerisi istenen düzeyde olduğu için ortasahayı üçlemek gerekiyor. melo yine kritik adam. temposuz olmasına rağmen ortasahadaki sertliği sağlayabilecek tek adam.

    forvet mecbur tek olacak. burak ve umut'u aynı anda taşıyacak defansa ve ortasahaya sahip değiliz. ikisi de toplu oyunda bizi bir kişi eksik oynatıyorlar. eğer öne doğru şuursuzca atak yapmıyorsak yan yana oynamaları mantıklı değil.

    4-5-1'e geçeceksek bu takım her futbolcunun kişisel formunu artırması şartıyla oyuna hükmeder ve topa sahip olur. sorunumuz statik oynamak olabilir ki bunu sneijder ve bruma'nın hareketli oyunlarıyla aşabiliriz. velhasılıkelam 4-5-1 dizilişine geçmemiz şampiyonluk için şart gibi geliyor bana.
App Store'dan indirin Google Play'den alın