• 575
    --- alıntı ---

    tazminatları başkanlar ödesin.
    ....

    ülke futbolunun bu son derece klişeleşmiş ve hatta kabak tadı vermiş meselesinin bir de ekonomik boyutu var tabii. geçtiğimiz pazar günü hürriyet’te koray durkal’ın yaptığı güzel araştırmaya göre son 12 yılda 4 büyükler yabancı hocalara toplam 74 milyon tl tazminat ödemişler.

    yanlış transfer mümkün tabii. işlerin istediğiniz gibi gitmemesi olası. ama hiç kimse hiç kimseye zorla uzun süreli kontrat imzalatmıyor, zorla tazminat maddesi yazdırmıyor. kendi şirketlerini bin euro zarara uğratacak personele bir gün tahammül etmeyecek başkanların, gönüllü yönettikleri kulüpleri milyonlarca euro zarara uğratırken gözlerini kırpmamasına artık bir dur demek gerekiyor şüphesiz.

    mâlum, türkiye’de kulüp başkanları sadece sigorta ve vergi borçlarından sorumlu. sigorta-vergi dışında arkalarında nasıl bir tablo bırakırlarsa bıraksınlar, ceketlerini alıp çıkabiliyorlar kulüplerden. ispanya futbol federasyonu da bu kanayan yaraya bir çare düşünmüş ve şöyle bir karara imza atmaya hazırlanıyorlar: ispanya’da artık her isteyen başkan olmayacak. kulübe başkan olmak isteyen kulübün toplam değerinin yüzde 15’ini bankaya teminat olarak yatırmak zorunda. başkanlık döneminde mali tablo ekside ise, bu zarar başlangıçtaki teminattan kesilecek...

    türkiye’de spor kulüpleri yasası hâlâ rafta. öyleyse hiç olmazsa zaman kaybetmeden bu teminat yöntemine geçilmeli bence... özellikle de sezon ortasında görevlerine son verilen teknik direktör tazminatlarının tamamen başkan teminatından kesilmesi bence en güzel çare. belki o zaman türkiye’de spor kulübü başkanlığı, itibar kazanma, şöhret yapma ve ihale alma kurumluğundan çıkıp gerçekten takım menfaatlerini gözetme noktasına gelir ha, ne dersiniz?

    ...

    --- alıntı ---

    yine güzel değinmiş kendi şirketlerine arslan kesilen yöneticiler kulübün parasını kafasına göre harcayamamalı. ispanya örneği hiç gerçekçi durmuyor real madrid ve barcelona başkan bulamaz kulübün toplam değerinin %15'i ne demek!

    not: bu arada twitter'da gördüm web sitesi için yardımcı arıyormuş. yarı zamanlı iş arayan varsa...
App Store'dan indirin Google Play'den alın